*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ανάγνωση των εικόνων

Η γραμματική του οπτικού σχεδιασμού

"Reading Images: The Grammar of Visual Design" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Gunther Kress · Theo van Leeuwen
Μετάφραση: ·Γιώτα Κουρμένταλα - Νταμπαράκη
Επιμέλεια: · Φωτεινή Παπαδημητρίου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2010 από "Επίκεντρο"
Σελ.:424 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-458-266-6


Θέμα: "Κοινωνιογλωσσολογία" "Επικοινωνία, Μη λεκτική" "Εκπαιδευτική πολιτική"

Η έρευνα αυτή αποτελεί μία πρώτη συστηματική και διεξοδική θεώρηση της γραμματικής του οπτικού σχεδιασμού. Πρόκειται για μία ανάλυση των διασημειωτικών σημασιολογικών σχέσεων μεταξύ των διαφορετικών τρόπων, κυρίως του λεκτικού και του οπτικού, που διαπλέκονται για την οικοδόμηση νοημάτων σε συγκεκριμένα κοινωνικά και πολιτισμικά πλαίσια.

Οι συγγραφείς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην εισαγωγή τους, παροτρύνθηκαν για την έρευνα αυτή από την ανάγκη για καλύτερη κατανόηση όλων των πραγμάτων που συνοδεύουν το λεκτικό τρόπο: τις εκφράσεις του προσώπου, τις χειρονομίες, τις εικόνες, τη μουσική κλπ.. Έτσι, αφ’ ενός καταδεικνύουν τις διαφορές ανάμεσα στη γλώσσα και στην οπτική επικοινωνία και αφ’ ετέρου αναλύουν τις ευρύτερες σημειωτικές αρχές που συνδέουν, όχι μόνο τη γλώσσα και την εικόνα, αλλά όλους τους τρόπους στην πολυτροπική επικοινωνία.

Πρόκειται για μια ανάλυση που χρησιμοποιήθηκε σε μαθήματα επικοινωνίας και σπουδών στα ΜΜΕ, αλλά και ως μεθοδολογία για την έρευνα σε τομείς όπως η αναπαράσταση στα ΜΜΕ, οι σπουδές κινηματογράφου, η παιδική λογοτεχνία και η χρήση εικόνων και σελιδοποίησης στα σχολικά εγχειρίδια. Ιδιαίτερα όμως στην εκπαίδευση, καθώς η εισαγωγή της παιδαγωγικής των πολυγραμματισμών στα σχολεία είναι πλέον αναγκαία ώστε ο μαθητής να είναι σε θέση να αναπτύξει όλες εκείνες τις μετασημειωτικές λειτουργίες που θα τον καταστήσουν επαρκή και κριτικό αναγνώστη των νέων κειμενικών μορφών.

Αυτή η πλήρως αναθεωρημένη έκδοση περιλαμβάνει:

- νέο υλικό για τις κινούμενες εικόνες και το χρώμα
- μια συζήτηση για το πώς οι εικόνες και οι χρήσεις τους έχουν αλλάξει στο πέρασμα του χρόνου
- ιστότοπους και εικόνες απ' το διαδίκτυο
- ιδέες για το μέλλον της οπτικής επικοινωνίας


Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας