*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Γράμματα από την Φρανκφούρτη


Συγγραφή: · Θεόδωρος Γεωργίου
Έκδοση: Ιανουάριος 2011 από "Σάκκουλας Αντ. Ν."
Σελ.:160 1, ISBN: 960-15-2427-4


Θέμα: "Κοινωνικές επιστήμες - Φιλοσοφία και θεωρία" "Αισθητική (Φιλοσοφία)"

Το βιβλίο χωρίζεται σε έξι (6) κεφάλαια, στα οποία πρωταγωνιστεί η "Φρανκφούρτη" ως θεωρία και βίωμα του συγγραφέα. Στο πρώτο κεφάλαιο: "Η κριτική θεωρία ως μετακριτική της φιλοσοφικής παραδόσεως" αναλύονται θέματα της κλασικής φιλοσοφίας υπό το φως της κριτικής θεωρίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο: "Αισθητική θεωρία και τέχνη" καταγράφεται ο κριτικός προβληματισμός σχετικώς με την τέχνη και την αισθητική. Στο τρίτο κεφάλαιο: "Εφηρμοσμένη κριτική φιλοσοφία της τέχνης" αναλύονται έργα και δημιουργοί με θεωρητικό άξονα την κριτική θεωρία, η οποία να ανασυγκροτείται ως αισθητική θεωρία. Στο τέταρτο κεφάλαιο: "Η κριτική θεωρία ως πολιτική φιλοσοφία" ερευνάται το πολιτικό στοιχείο και η πολιτική με τους θεωρητικούς όρους της κριτικής θεωρίας. Στο πέμπτο κεφάλαιο: "Φιλοσοφικό παλίμψηστο" καταγράφεται η επιστημολογική ικανότητα της κριτικής θεωρίας να επανεγγράφεται υπό νέες ιστορικές συγκυρίες. Τέλος στο έκτο κεφάλαιο: "Κριτική θεωρία και ελληνική κοινωνία" εξετάζεται η ελληνική κοινωνία υπό το πρίσμα της κριτικής θεωρίας. Θα πρέπει να τονισθεί ότι η πρωτοτυπία τούτης της εργασίας είναι ανεξαργύρωτη θεωρητικά και επιστημολογικά.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας