*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 13,26 €
Ψυχική υγιεινή και ψυχική διαταραχή στην κοινότητα
Ζητήματα πρόληψης, θεραπείας και εκπαίδευσης
Συγγραφή: ·Γρηγόρης Βαλσαματζής ·Ουρανία Βενετούλια ·Αργυρώ Βούλγαρη · Αλίκη Γρηγοριάδου ·Άννα Εμμανουηλίδου · Ειρήνη Ιωάννοβιτς ·Αδαμαντία Καπαρουδάκη · Χαρά Καραμανωλάκη ·Ελένη Κοτσοβού ·Στέφανος Κούλης ·Κώστας Μπαζαρίδης ·Πόλα Νικολάου · Δήμητρα Παπαδοπούλου ·Σοφία Πορτινού ·Γαρυφαλιά Χαλκούση (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Ειρήνη Βλαχάκη · Γρηγόρης Μανιαδάκης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2010 από "Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις"
Σελ.:208 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-452-109-8
Θέμα: "Ψυχοθεραπεία" "Ψυχικές ασθένειες"
Η Ψυχιατρική στην κοινότητα και η επαγγελματική εξουθένωση αποτελούν αναμφισβήτητα αντικείμενα εξαιρετικής σημασίας για την εκπαίδευση των επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Οι δομές της ψυχικής υγείας στην κοινότητα, λόγω της ιδιαιτερότητάς τους, του ότι βρίσκονται δηλαδή μεταξύ του κοινωνικού και του ψυχικού, γίνονται αποδέκτες πληθώρας ποικίλων αιτημάτων, τα οποία σε μεγάλο βαθμό φέρουν στο προσκήνιο τη συνάρθρωση της ατομικής ψυχοπαθολογίας με την κοινωνικο-πολιτισμική κρίση της εποχής μας, που ευνοεί την παθολογία των ελλειμμάτων του εαυτού: παθολογίες που ζητούν ένα ψυχικό περιέχον, αναγνώριση της ψυχικής οδύνης και "δημιουργία" ψυχικού μηχανισμού.
Το πρώτο μέρος του βιβλίου επιχειρεί να φωτίσει όψεις αυτής της πραγματικότητας, ενώ το δεύτερο μέρος του βιβλίου εστιάζεται στο βίωμα των επαγγελματιών της ψυχικής υγείας... πως δηλαδή αντιλαμβάνονται την κλινική πραγματικότητα και πως η πραγματικότητα αυτή τους επηρεάζει.
Η έκδοση αυτή είναι προϊόν του εμπλουτισμού μιας πρόσφατης έκδοσης του Ελληνικού
Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών με τίτλο "Ψυχική υγιεινή και ψυχική διαταραχή στην κοινότητα: Ζητήματα πρόληψης, θεραπείας και εκπαίδευσης" και αποτελεί την καταγραφή πλούσιου κλινικού και θεωρητικού υλικού από επιστημονικές συναντήσεις μεταξύ των επαγγελματιών του ΕΚΕΨΥΕ, αλλά και με συναδέλφους από άλλους φορείς.
Τα κείμενα του παρόντος βιβλίου έχουν τη ζωντάνια της αμεσότητας της κλινικής εμπειρίας, αποτυπώνουν, στο μέτρο του δυνατού, τα θεωρητικά εργαλεία και τους τρόπους ατομικής και συλλογικής εργασίας μέσα στις δομές, τον προβληματισμό ως προς τη λειτουργία των δομών σε σχέση με τα αιτήματα, τις δυσκολίες που ανακύπτουν κατά την εκτέλεση της καθημερινής δραστηριότητας με τους ασθενείς στην κοινότητα, αλλά και τον ψυχικό αντίκτυπο που αυτή έχει στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
Είναι βέβαιο ότι το μικρό αυτό βιβλίο θα αποτελέσει βασικό βοήθημα για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο για τις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο της ψυχικής υγιεινής.