*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ημερολόγιο 2011


Επιμέλεια: · Φανή - Μαρία Τσιγκάκου ·Έφη Ριζά
Έκδοση: Νοέμβριος 2010 από "Έναστρον"
Σελ.:138 (24χ22), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-6649-54-7


Θέμα: "Ημερολόγια"

[...] Οι παλαιότεροι χάρτες της Ελλάδας συνιστούν ανεκτίμητη πηγή πληροφοριών για ιστορικά τοπωνύμια που είτε έχουν παραποιηθεί είτε έχουν εκλείψει, μολονότι ο καθαυτό γεωγραφικός χώρος αποτυπώνεται με έντονες παραμορφώσεις. Μετά τον 16ο αιώνα, η αποτύπωση αποκτά μεγαλύτερη ακρίβεια χάρη στις νέες γεωγραφικές γνώσεις και τις βελτιωμένες χαρτογραφικές τεχνικές.

Η επιλογή των χαρτών του ημερολογίου από τις συλλογές του Τμήματος προσφέρει μία συνοπτική εικόνα του χαρτογραφικού υλικού περί Ελλάδας, όπως εμφανίζεται στους γνωστότερους ευρωπαϊκούς Άτλαντες πριν από την τελειοποίηση των χαρτογραφικών μεθόδων. Επιπλέον, στην εικονογράφηση περιλαμβάνονται χάρτες διακοσμημένοι με καλλιγραφημένες επιγραφές, περίτεχνες πυξίδες και βινιέτες με ευφάνταστες παραστάσεις που μπορούν να θεωρηθούν εξαίρετα δείγματα τυπογραφίας.

Φανή - Μαρία Τσιγκάκου, επιμελήτρια του Τμήματος Ζωγραφικής, Χαρακτικών και Σχεδίων

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας