*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Βιογραφική εγκυκλοπαίδεια του νεωτέρου ελληνισμού 1830-2010

Αρχεία ελληνικής βιογραφίας: Α-Ι


Συγγραφή: · Δημοσθένης Κούκουνας ·Νατάσα Κούκουνα
Έκδοση: Ιανουάριος 2011 από "Μέτρον"
Σελ.:654 (30χ21), Δερματόδετο, ISBN: 960-7201-81-7


Θέμα: "Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά" "Βιογραφίες"

Το τρίτομο αυτό έργο αναφοράς, που εκτείνεται συνολικά σε 2068 σελίδες μεγάλου σχήματος και περιέχει σχεδόν 17.000 λήμματα, ευρετηριασμένα σε αλφαβητική σειρά, εκ των οποίων τα 7.000 είναι εικονογραφημένα, έρχεται να συμπληρώσει ένα μεγάλο εκδοτικό κενό, καθώς είναι η πρώτη φορά που συγκεντρώνονται οι βιογραφίες όλων των Ελλήνων που διαδραμάτισαν μικρότερο ή μεγαλύτερο ρόλο σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως σήμερα.

Με αξιολογικά κριτήρια έχουν επιλεγεί τα πρόσωπα που βιογραφούνται και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται όλοι οι πολιτικοί, που ανέλαβαν κυβερνητικά αξιώματα και όσοι εξελέγησαν βουλευτές ή γερουσιαστές, οι γνωστότεροι συγγραφείς και καλλιτέχνες, επιστήμονες και καθηγητές πανεπιστημίου, ιεράρχες, ανώτερα διοικητικά στελέχη, επικεφαλής τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, στρατιωτικοί κλπ.

Για την εγκυκλοπαιδική αυτή έκδοση υπήρξε μακρόχρονη προετοιμασία και συνεργάσθηκε πολυπρόσωπο επιτελείο υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου και ιστορικού συγγραφέα Δημοσθένη Κούκουνα, ο οποίος σημειωτέον από το 1992 διευθύνει το Ελληνικό Βιογραφικό Λεξικό Who's Who.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας