*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η δίκη του Μαξίμου του Γραικού


Συγγραφή: · Κωνσταντίνος Α. Τσιλογιάννης
Έκδοση: Απρίλιος 2011 από "Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός"
Σελ.:447 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-99716-0-1


Θέμα: "Εκκλησιαστική ιστορία"

Συνεπώς η πολιτική και εκκλησιαστική εξουσία της Ρωσσίας ήθελαν ο Μάξιμος ο Γραικός να μην επιστρέψει στο Άγιο Όρος και γίνουν εκεί γνωστά τα όσα άνομα συνέβαιναν στη Ρωσσία. Επίσης, δεν ήθελαν να είναι ελεύθερος στη Μόσχα και να καυτηριάζει με εμπνευσμένα και πειστικά άρθρα τις άδικες κοινωνικές συμπεριφορές και τον αμαρτωλό βίο των κληρικών, των μοναχών και του ιδίου του Μεγάλου Δούκα. 'Ηθελαν να εφεύρουν ένα σκοτεινό σχέδιο εξαφανίσεως του λίαν επικινδύνου γι' αυτούς κριτή, αποφεύγοντας να τον δολοφονήσουν για να μην καταστεί Οσιομάρτυρας και επαναστατήσουν οι αγνοί και θρησκευόμενοι Χριστιανοί της Μόσχας, και όχι μόνο. Γι' αυτούς τους λόγους επινόησαν τη συμφέρουσα σ' αυτούς λύση να τον δικάσουν, να τον καταδικάσουν και να τον εγκλείσουν ισόβια στη φυλακή και σε απόλυτη απομόνωση, ανεξαρτήτως αν οι κατηγορίες που τελικά διετύπωσαν ήταν ψευδείς, ανυπόστατες, αναπόδεικτες και άδικες, και ιδιαιτέρως ηθικά καταβαραθρωμένες στη λάσπη της σκληρής και πικρής αγνωμοσύνης απέναντι στον πρώτο και μεγάλο φωτιστή τους.

Κωνσταντίνος Ά. Τσιλιγιάννης, σ. 44 του βιβλίου

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας