*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Στοιχεία εφαρμοσμένης γενετικής του ανθρώπου

Προβλήματα και αντιμετωπίσεις


Συγγραφή: ·Διονύσιος Κ. Μουρελάτος
Έκδοση: Ιούνιος 2009 από "University Studio Press"
Σελ.:396 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-12-1787-8


Θέμα: "Γενετική"

... Έχουν συντελεσθεί σημαντικές πρόοδοι στην κατανόηση της επιστημονικής βάσεως της Γενετικής του Ανθρώπου εκ των οποίων εκείνες της Μοριακής Γενετικής και χρωμοσωμικής έρευνας έχουν επίσης προσφέρει αξιοσημείωτη βελτίωση της υγείας με τις κλινικές τους εφαρμογές. Σκοπός του βιβλίου είναι να μυήσει στην προβληματική, τη θεματολογία και τις αρχές του ωραίου κόσμου της σύγχρονης Γενετικής όπως αυτές εφαρμόζονται στον άνθρωπο. Απευθύνεται σε σπουδαστές της Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής, Βιολογίας και Γενετικής.

Στο τέλος των Κεφαλαίων περιλαμβάνονται 189 προβλήματα με αντιμετωπίσεις. Η ποικιλία της περιλαμβανόμενης ύλης των ασκήσεων (Μενδελική κληρονομικότης, γενεαλογικά δένδρα, υπολογισμοί πιθανοτήτων εμφανίσεως κληρονομικών νόσων με τη χρήση μεθόδων της Μοριακής Γενετικής, Πρωτεϊνοσύνθεση και ρύθμιση της Γονιδιακής Έκφρασης, Μεταλλάξεις, Ανοσογενετική, Πληθυσμιακή και Ποσοτική Γενετική κ.ά.) εξυπηρετεί την επανάληψη των λεπτών εκείνων σημείων, χωρίς τα οποία, ο σπουδαστής αισθάνεται συνεχώς ανασφαλής, και παρέχουν τις απαραίτητες βασικές αρχές για την αποτελεσματική μάθηση. Γνώση της Γενετικής δεν θεωρείται δεδομένη, όπου μια καινούργια αρχή εισάγεται παραδείγματα δίδονται...

Η έκδοση του βιβλίου έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία σχετικά με θέματα μοριακής γενετικής και κληρονομικών νόσων.

Το πειραματικό και συγγραφικό έργο του Δ. Μουρελάτου έτυχε διακρίσεων από 3 διεθνή συνέδρια και από 3 βραβεύσεις της Ακαδημίας Αθηνών μία εκ των οποίων αφορούσε μέρος του παρόντος βιβλίου και 9 ερευνητικές εργασίες.

(2000) Κοινωνιοβιολογία, Σύναλμα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας