*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εγκλήματα φοροδιαφυγής

Ζητήματα φοροδιαφυγής στο εισόδημα, στο ΦΠΑ και στα φορολογικά στοιχεία


Συγγραφή: ·Γιώργος Ν. Δημήτραινας
Έκδοση: Μάιος 2011 από "Νομική Βιβλιοθήκη"
Σελ.:344 Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-272-824-8


Θέμα: "Φορολογικό δίκαιο"

Το παρόν έργο έχει ως αντικείμενο τα εγκλήματα φοροδιαφυγής και ειδικότερα τη φοροδιαφυγή στο εισόδημα, στο ΦΠΑ και στα φορολογικά στοιχεία. Έχει γίνει γενικότερα αποδεκτό ότι η σκλήρυνση της ποινικής καταστολής καταρχήν δεν αυξάνει αποτελεσματικά τα φορολογικά έσοδα, που αλλιώς υποτίθεται ότι θα διέφευγαν, αλλά συχνά διευρύνοντας την αντίστοιχη ύλη, δημιουργεί νέους οικονομικούς εγκληματίες, οι οποίοι, υπό διαφορετικές συγκυρίες, δεν θα τύχαινε ποτέ να είναι δράστες αξιόποινης πράξης. Μια τέτοια διεύρυνση της ποινικής ύλης μπορεί να αυξάνει τελικά πλασματικά τα έσοδα του κράτους (με τη βεβαίωση και όχι με την είσπραξη χρεών) εξαιτίας της δημιουργίας νέων εγκληματιών, όχι όμως διότι αποτελεσματικά δήθεν αντιμετωπίζονται τα μέχρι εκείνη τη στιγμή ελλείμματα, αυτό δε ως σύλληψη είναι διπλά προβληματικό: και τον κοινωνικό ιστό διαρρηγνύει, επιτείνοντας τις συγκρούσεις και υποβιβάζοντας τον πολίτη σε μέσο προς σκοπό, αλλά και παθογένεια εκφράζει, αφού η ποινική δίωξη καλείται να αναπληρώσει το έλλειμμα διοικητικής οργάνωσης στο πεδίο είσπραξης των δημοσίων εσόδων.

(2005) Δόλος και αμέλεια στο ποινικό δίκαιο, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

(2003) Ο νέος νόμος 3064/2002 για την εμπορία των ανθρώπων, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

(2002) Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Νομική Βιβλιοθήκη

(2001) Ακάλυπτη επιταγή, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

(1998) Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, Νομική Βιβλιοθήκη

(1995) Απόλυση ενηλίκων και εφήβων υπό όρο, Νομική Βιβλιοθήκη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας