*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αμερικανικά όνειρα και ιεραποστολικός ρομαντισμός

Το προτεσταντικό βιβλίο και η "μάχη" των εκδόσεων στη νοτιο-ανατολική μεσόγειο το 19ο αιώνα


Συγγραφή: · Πόλλη Θαναηλάκη
Έκδοση: Μάιος 2011 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:199 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-2541-9


Θέμα: "Βιβλία - Ιστορία" "Προτεσταντισμός" "Ιεραποστολές"

Η περιδιάβαση του αναγνώστη στη λεκάνη της νοτιοανατολικής Μεσογείου παρέα με τους αμερικανούς προτεστάντες ιεραποστόλους και τις εκδόσεις τους, που σκοπό είχαν την αναζήτηση και την πραγματοποίηση του "αμερικανικού ονείρου" στο γεωγραφικό αυτό μέρος της υδρογείου, δεν θα τον αφήσει ασυγκίνηστο. Οι αμερικανοί μισιονάριοι, οραματιστές και ιδεολόγοι, ανήσυχοι και ανταγωνιστικοί, γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι ο κηρυγματικός τους λόγος θα έπρεπε να εξαπλωθεί στο αναγνωστικό κοινό μέσα από τα βιβλία και θρησκευτικά φυλλάδια.

Η τρυφερή παιδική ηλικία, ο αυθορμητισμός και ενθουσιασμός της νεανικής καρδιάς, η ευαισθησία και η τρυφερότητα της γυναικείας ψυχής, αποτέλεσαν τα κεντρικά σημεία των εκδοτικών τους προσπαθειών. Όμως οι ιεραποστολικές τους φιλοδοξίες έμειναν ανεκπλήρωτες και εγκλωβισμένες στις προκαταλήψεις και προλήψεις των τοπικών κοινωνιών. Ο ζήλος και ο ενθουσιασμός τους για "ανανέωση του θρησκευτικού πολιτισμού" των ορθοδόξων κοινοτήτων της νοτιοανατολικής Μεσογείου κατέληξε να είναι μια φαντασίωση η οποία μόνο στη σφαίρα του απραγματοποίητου θα μπορούσε τελικά να ενταχθεί. Το βιβλίο αυτό ταξιδεύει τον αναγνώστη σε αυτή τη φαντασίωση την οποία έζησαν οι αμερικανοί ιερωμένοι στη χώρα μας και οι οποίοι με "πυξίδα" τις εκδόσεις τους βίωσαν τελικά μια ουτοπία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας