*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τουρκική απειλή κατά του ελληνισμού της Κύπρου


Συγγραφή: · Φοίβος Κλόκκαρης
Έκδοση: 2011 από "Εκδόσεις Επιφανίου"
Σελ.:309 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9963-685-95-1


Θέμα: "Ελληνισμός" "Πολιτική - Ιστορία - Κύπρος"

Το βιβλίο αυτό έχει ως σκοπό να προβάλει τους κινδύνους για τον Ελληνισμό της Κύπρου, από την επιθετικότητα της Τουρκίας, και την ανάγκη αλλαγής της εθνικής στρατηγικής της Κυπριακής Δημοκρατίας (Κ.Δ.) και των επιλογών της στα θέματα ασφάλειας.
Η Κ.Δ. ακρωτηριασμένη από την μακροχρόνια τουρκική κατοχή και υπό το κράτος φοβικού συνδρόμου, ακολουθεί πολιτική συνεχούς υποχωρητικότητας και κατευνασμού, που όχι μόνον απέτυχε να ανακόψει την τουρκική βουλιμία, αλλά την αυξάνει συνεχώς.
Η δυσμενής θέση της Κ.Δ. λόγω της κατοχής και του επικοισμού, επιδεινώνεται και από την έλλειψη Στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας και την μείωση της αποτρεπτικής ισχύος της, καθώς και εκείνης της Ελλάδας, με αποτέλεσμα την επικίνδυνη ανατροπή της ισορροπίας δυνάμεων προς όφελος της Τουρκίας.
Ο Ελληνισμός της Κύπρου διατρέχει σοβαρό κίνδυνο στρατηγικής κατάρρευσης και αφανισμού από την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, η οποία επιδιώκει την κατάλυση της Κ.Δ. και την «απορρόφηση» του νησιού στο «στρατηγικό βάθος» της, για να υλοποιήσει τους φιλόδοξους οραματισμούς της, να κυριαρχήσει ξανά στην Ανατολική Μεσόγειο και να επηρεάζει τις διεθνείς εξελίξεις.

Φοίβος Κ. Κλόκκαρης

(2009) Κύπρος, The Monthly Review Imprint

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας