*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

ΑΚΕΛ

Με τόλμη και παρρησία: Προσωπικές μαρτυρίες


Συγγραφή: · Παύλος Μ. Δίγκλης
Έκδοση: 2010 από "Εκδόσεις Επιφανίου"
Σελ.:431 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9963-685-80-3


Θέμα: "Πολιτικά κόμματα - Κύπρος" "Πολιτική - Ιστορία - Κύπρος"

Το παρόν σύγγραμμα μελετά τη γένεση κι ανάπτυξη του εργατικού κινήματος της Κύπρου, καθώς επίσης της συνδικαλιστικής και πολιτικής του έκφρασης. Σκιαγραφεί το οικονομικο-κοινωνικό και πολιτικό και πολιτικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο εμφανίστηκε κι αναπτύχθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα Κύπρου (ΚΚΚ) και τη μετεξέλιξή του στο Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζομένου Λαού (ΑΚΕΛ). Καταγράφει τους οικονομικο-κοινωνικούς αγώνες για τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και διαβίωσης των εργαζομένων και τους πολιτικούς αγώνες του ΚΚΚ-ΑΚΕΛ και γενικά του λαού για την απελευθέρωση από τον αποικιακό ζυγό, για την ολοκλήρωση της ανεξαρτησίας και για την άσκηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης-ένωσης. Ενδιατρίβει την πολιτική ζωή και στις λανθασμένες πολιτικές της δεκαετίας του 1960, καθώς επίσης στις ανεπιτυχείς προσπάθειες εκείνης της περιόδου για λύση του κυπριακού. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην τραγωδία που προκάλεσε το πραξικόπημα και η εισβολή, στα τραγικά προβλήματα που προέκυψαν, στο ρόλο του ΑΚΕΛ και της Αριστεράς για την αντιμετώπιση τους και στον αγώνα για δίκαιη και βιώσιμη λύση. Μέσα από τις οικονομικο-κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις και τους αγώνες του ΚΚΚ-ΑΚΕΛ, το σύγγραμμα ενδιατρίβει στην εσωκομματική πάλη και στις κρίσεις που βίωσε το Κόμμα από της ίδρυσης του, με αποκορύφωμα την κρίση του 1989-1990. Μέσα από την καταγραφή γεγονότων, το σύγγραμμα στοχεύει στην εξαγωγή χρήσιμων για το μέλλον διδαγμάτων από την Ιστορία, τους αγώνες και την εσωκομματική πάλη στο ΚΚΚ-ΑΚΕΛ.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας