*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο σταυρός του ιερομόναχου Μελέτιου

Από την ιστορία μιας οικογένειας και ενός λαού


Συγγραφή: · Ήβη Κ. Φλεβοτομά - Χαραλαμπίδη
Έκδοση: Μάιος 2010 από "Εκδόσεις Επιφανίου"
Σελ.:287 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9963-685-49-8


Θέμα: "Βιογραφίες - Μαρτυρίες" "Κύπρος - Ιστορία"

Ο Σταύρος ήταν το δεξί χέρι του γέροντα Παΐσιου, του Ιερομόναχου του μοναστηριού της Μίνθης, ο οποίος τον αγαπούσε και τον εκτιμούσε πολύ.

Ο Σταύρος ήταν το κατάλληλο πρόσωπο, για να τον αντικαταστήσει. Το ανήγγειλε στους χωριανούς μια Κυριακή μετά τη θεία λειτουργία. Μια άλλη Κυριακή τον χειροτόνησε Ιερομόναχο και του φόρεσε τον ασημένιο δαντελωτό σταυρό που φορούσε ο ίδιος στο στήθος και ο οποίος εχρονολογείτο από την εποχή της Φραγκοκρατίας. Κάποιος ευσεβής Χριστιανός τον είχε χαρίσει για τους ιερωμένους του μοναστηριού. Ήταν Στεπτέμβρης του 1814.

Ο πατέρας του γαμπρού τότε προχώρησε μπροστά στο ζευγάρι και με επισημότητα έβγαλε από το ζωνάρι του την άσπρη βαμβακερή μαντήλια που είχε τυλιγμένα τα κειμήλια του Ιερομόναχου Μελέτιου. Ο Ασημένιος Δαντελωτός Σταυρός και το Ασημένιο Κουταλάκι της "Θείας Κοινωνίας" πέρασαν από τον πατέρα στο συγκινημένο Χαράλαμπο μαζί με τις ευχές για πολλούς και γερούς απογόνους για να συνεχίσουν την παράδοση.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας