*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα γλωσσικά κατάλοιπα της δραχμής και άλλων παλαιότερων νομισμάτων της Ελλάδας

Δραχμούλα μου... στο επανιδείν


Συγγραφή: · Ανδρέας Α. Μακρίδης
Έκδοση: 2011 από "Εκδόσεις Επιφανίου"
Σελ.:87 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9963-685-94-3


Θέμα: "Λαογραφία, Ελληνική" "Οικονομική ιστορία - Ελλάς" "Νομίσματα"

Η πλήρης ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, και έναρξη της ισχύος του Ευρώ από την 1-1-2002 δεν εσήμαναν μονάχα την καταβαράθρωση της δραχμής, "ακύρωσαν" παράλληλα κι ενα μεγάλο κομμάτι απ' το παρελθόν του Έλληνα. Η δραχμή δεν ήταν για τον Ελληνισμό, απλώς, ένα νομισματικό σύστημα, κάποια χαρτονομίσματα στο πορτοφόλι ή κάποια κέρματα στην τσέπη, δεν ήταν ένα εμπορευματικό ή χρηματοδοτικό μέσο. Ήταν κάτι πολύ περισσότερο- ήταν ένα κομμάτι της ψυχής του!

Ο Έλληνας είπε την δραχμή-δραχμούλα, όπως είπε και το ψωμί-ψωμάκι. Η δραχμούλα καθώρισε το μεροδούλι και το μεροφάι του, το γέλιο και το δάκρυ του, την ψυχαγωγία και την διασκέδασή του. Έτσι, μπήκε και κυριάρχησε στη ζωή του, σημάδεψε την καθημερινότητά του. Πέρασε στα τραγούδια του, στην ποίηση, στον κινηματογράφο, στο θέατρο, σε όλην την ζωή και την κουλτούρα του.

Το 2002 ολόκληρος ο Ελληνισμός, με δάκρυα στα μάτια της ψυχής, στάθηκε στο μουράγιο και αποχαιρέτησε την δραχμούλα, που άνοιγε πανιά, ψελλίζοντας με αναφιλητά... Δραχμούλα μου στο... επανιδείν!

(2012) Αία, Εκδόσεις Επιφανίου

(2011) Εν η ψυσιή μου που μιλά, Εκδόσεις Επιφανίου

(2010) Ο εκτουρκισμός των τοπωνυμίων της Κύπρου, Εκδόσεις Επιφανίου

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας