*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οικονομική αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας

Φαρμακοοικονομία και λήψη αποφάσεων


Συγγραφή: · Μαίρη Γείτονα
Έκδοση: 2012 από "Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας"
Σελ.:302 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8029-31-7


Θέμα: "Υγειονομική πολιτική " "Οικονομική επιχειρήσεων"

Τις τελευταίες δεκαετίες ο τομέας της υγείας χαρακτηρίζεται από την εισβολή της εξειδικευμένης και δαπανηρής ιατρικής τεχνολογίας, της οποίας η ταχεία και συνεχής εξέλιξη αποτελούν το βασικό χαρακτηριστικό των συστημάτων υγείας των βιομηχανικά αναπτυγμένων χωρών. Τα συστήματα υγείας "βιώνουν" μια τεχνολογική επανάσταση, η οποία εκδηλώνεται με το συνδυασμό της πρακτικής εφαρμογής των τεχνολογικών επιτευγμάτων και της επιστημονικά τεκμηριωμένης κλινικής ιατρικής με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας. Η σημαντική επίδραση της ιατρικής τεχνολογίας στην πρόσβαση, την προσφορά και τη ζήτηση για υπηρεσίες υγείας και κατ' επέκταση στον τρόπο παραγωγής, διανομής και χρηματοδότησης της φροντίδας υγείας, έχει προκαλέσει διεθνώς το ενδιαφέρον των κυβερνήσεων για την υιοθέτηση πολιτικών ελεγχόμενης διάχυσής της. Η πολλαπλότητα μεταξύ εναλλακτικών επιλογών και η αναζήτηση των πλέον αποτελεσματικών και αποδοτικών αποτελούν τα κύρια ζητήματα που διέπουν σήμερα τη νέα βιοϊατρική και φαρμακευτική τεχνολογία. Τα επιστημονικά πεδία των οικονομικών της υγείας και της οικονομικής αξιολόγησης, με τα εργαλεία και τις τεχνικές που διαθέτουν, συμβάλλουν καθοριστικά στη λήψη τέτοιων αποφάσεων. Η ορθολογική και δίκαιη κοινωνικά κατανομή των υγειονομικών πόρων σε συνδυασμό με την ποιοτική αναβάθμιση της φροντίδας υγείας αποτελούν τις σύγχρονες προκλήσεις, στις οποίες καλείται να πάρει θέση η διεθνής επιστημονική κοινότητα.
Μέρος των προβλημάτων αυτών αποτελεί η συγκεκριμένη έκδοση. Η παρούσα έκδοση εμπεριέχει επίκαιρες θεματικές ενότητες, οι οποίες πρόσφατα έχουν αρχίσει να συζητιούνται στη χώρα. Στα πλαίσια αυτά, το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος έχει σαφέστατα θεωρητικό προσανατολισμό, επιχειρώντας την επιστημονική προσέγγιση και διάχυση της γνώσης σε θεματικές που άπτονται των οικονομικών της υγείας, της αξιολόγησης της τεχνολογίας υγείας και της αγοράς φαρμάκου. Το δεύτερο μέρος έχει εμπειρικό χαρακτήρα, καθόσον επιχειρεί να προβάλλει τις ερευνητικές τεχνικές και τα μεθοδολογικά εργαλεία που κατευθύνουν την ορθολογική λήψη αποφάσεων και τη διαμόρφωση πολιτικών υγείας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας