*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εγκλουβή

Λαογραφικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κατοίκων της


Συγγραφή: ·Μιλτιάδης Δ. Κακλαμάνης
Έκδοση: 2005 από "Γρηγόρη"
Σελ.:346 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Λαογραφία, Ελληνική"

Τους κατοίκους της Εγκλουβής, του ορεινού αυτού χωριού της Λευκάδας, χαρακτηρίζουν η καλοσύνη, η εργατικότητα, η κοινωνικότητα και η φιλοξενία.
Οι εγκλουβησάνοι καλλιέργησαν τις βουνοπλαγιές με υπομονή, επιμονή και μεγάλο κόπο. Έζησαν ειρηνικά με αγάπη και αλληλοβοήθεια. Ατυχώς όμως τις δεκαετίες της μετανάστευσης ο τόπος ερήμωσε και ελάχιστοι κάτοικοι παρέμειναν σήμερα ως θεματοφύλακες της κληρονομιάς του χωριού.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ