*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι ιππότες της Ρόδου και της Μάλτας

Οι χριστιανικές και στρατιωτικές δόξες της Γαλλίας: Ιππότες νοσοκόμοι - θεράποντες του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ: Χρονικά και αφηγήσεις

"Les chevalies de Rhodes et de Malte: Les gloires chrétiennes et militaires de la France: Hospitaliers de Saint-Jean de Jérusalem: Chroniques et récits" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · P. - A. Farochon
Μετάφραση: ·Γεώργιος Ν. Δρόσος
Έκδοση: Μάιος 2011 από "Ζαχαρόπουλος Σ. Ι."
Σελ.:386 (29χ21), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-208-820-6


Θέμα: "Ιστορία" "Ιππότες και ιπποσύνη"

Το ιπποτικό θρησκευτικό τάγμα του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, για το οποίο κάνει λόγο ο Farochon στο βιβλίο του, ίδρυσαν Ιταλοί έμποροι από το Αμάλφι το 1048, για να υποδέχονται και να περιθάλπουν προσκυνητές του Πανάγιου Τάφου. Οι ιππότες του τάγματος του Αγίου Ιωάννη (Ιωαννίτες ιππότες) κατάφεραν με αιματηρούς αγώνες να εκδιώξουν τους μουσουλμάνους από τη Ρόδο και την κατέλαβαν το 1309. Το 1480 οι μουσουλμάνοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ανακαταλάβουν το νησί. Το 1522 πραγματοποίησαν νέα προσπάθεια, που είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι ιππότες από τη Ρόδο την 1η Ιανουαρίου 1523 και να εγκατασταθούν στη Μάλτα. Οι Ιωαννίτες ιππότες σφράγισαν μια μακρά περίοδο ακτινοβολίας της Ρόδου. Κατά τους δύο περίπου αιώνες κυριαρχίας των ιπποτών, η Ρόδος γνώρισε ιδιαίτερη οικονομική ακμή, την οποία μάλιστα υποδηλώνουν τα μεγαλοπρεπή κτίρια της εποχής αυτής.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας