*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κορωνέικο συμπόσιο

Παραδοσιακές συνταγές και έθιμα της Κορώνης


Συγγραφή: · Ελένη Ταγωνίδη - Μανιατάκη
Έκδοση: Ιούλιος 2011 από "Παπαχρήστου"
Σελ.:322 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-99937-0-2


Θέμα: "Μαγειρική, Ελληνική" "Λαογραφία, Ελληνική"

Με την έκδοση του παρόντος βιβλίου θα ήθελα να σας ταξιδέψω στην Κορώνη των γεύσεων, των παραδόσεων και των εθίμων. Η Κορώνη είναι πλούσια σε ιστορία και παράδοση πολλών αιώνων, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και με το τεράστιο απόθεμα που διαθέτει, μπορεί και πρέπει να δώσει ποιότητα στην ανάπτυξη και πλούτο στην καθημερινή ζωή όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρης της χώρας.

Η καταγραφή των ζωντανών παραδοσιακών συνταγών της Κορώνης καθώς επίσης και των τοπικών διατροφικών παραδόσεων της περιοχής συμβάλει στην ανάδειξη του λαϊκού και παραδοσιακού υπόβαθρου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη Μεσογειακή Διατροφή. Η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας ήταν απαραίτητη, προκειμένου να γίνει κατανοητός και να προωθηθεί ο τοπικός μας διατροφικός πολιτισμός, ο οποίος είναι στενά συνδεδεμένος με την ιστορία, τις παραδόσεις, τα τοπικά προϊόντα, τα παραδοσιακά φαγητά και την καθημερινή ζωή των Κορωναίων.

Επιδίωξή μου είναι η αφύπνιση της διατροφικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η μεταφορά της στις νεώτερες γενιές. Πάνω απ' όλα όμως, η έκδοση αυτή στοχεύει στην αποτύπωση αυτής της κληρονομιάς στο μυαλό και στην καρδιά μας, με απώτερο σκοπό να την κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής συνείδησης και των 35 αιώνων της ιστορίας, της λαϊκής παράδοσης και του πολιτισμού μας.

Η δημιουργία αυτού του βιβλίου αφ' ενός συμπίπτει με τον κύριο στόχο του Μανιατακείου Ιδρύματος, που δεν είναι άλλος από τη συστηματική ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής παρουσίας της Κορώνης στη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού, αφ' ετέρου έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της υηβδοο για την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και την ανακήρυξη της Κορώνης σε εμβληματική κοινότητα.

Εύχομαι ολόψυχα η έκδοση αυτή να είναι μόνο η αρχή μιας σειράς δράσεων που θα οδηγήσει στο μέλλον στην προβολή της ιστορίας και των παραδόσεων της Κορώνης. [...]

(από το ευχαριστήριο σημείωμα της συγγραφέως)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας