*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Ελλάδα στη μεταδιπολική εποχή

Μια αισιόδοξη υπόθεση εργασίας


Συγγραφή: · Δημήτρης Καλουδιώτης
Έκδοση: 1998 από "Ζαχαρόπουλος Σ. Ι."
Σελ.:189 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-208-596-7


Θέμα: "Πολιτική - Ελλάς - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

[...] Αυτό εδώ το πολιτικό δοκίμιο (με τις μη επιστημονικές-ακαδημαϊκές τεκμηριώσεις, με τον πολλές φορές κοινό αλλά και κοινότοπο λόγο) αποσκοπεί να δημιουργήσει μία δυναμική κατεύθυνσης. Πολλές φορές τα πράγματα που λαχταράμε, τα βλέπουμε με αισιοδοξία.
Είναι μία συζήτηση για το μέλλον αυτού του τόπου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ευρώπης. Σε αυτήν τη συζήτηση υπάρχουν μαύρες τρύπες αλλά και σημεία αδιευκρίνιστα, καθώς και σκέψεις για αλλαγή θεωρήσεων σε στρατηγικά ζητήματα τεράστιας σημασίας.
Η πιο μεγάλη μαύρη τρύπα στο κείμενο αυτό είναι η αδυναμία του να έχει επαρκείς αναφορές στη νεολαία. Η άποψη στην οποία κατέληξα ύστερα από πολύ κόπο είναι ότι η νεολαία επεμβαίνει συνήθως με τον απόλυτο και πολλές φορές δογματικό της τρόπο, όταν τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και απαιτούνται επαναστατικές αλλαγές.
Στις μεταρρυθμιστικές περιόδους, όπως είναι η περίοδος που διανύουμε, η νεολαία δεν έχει έναν ευδιάκριτο ρόλο, δεν έχει την αυτόνομη παρουσία που εμείς συνηθίσαμε και θα θέλαμε. Η ζωντανή νεολαία δίνει σήμερα περισσότερη σημασία στη γνώση, στο ταξίδι, στον προβληματισμό ή στην άνετη ζωή. Και ίσως καλά κάνει. Βέβαια, υπάρχουν τα σημερινά προβλήματα της νεολαίας (ανεργία, επαγγελματικός προσανατολισμός, οράματα) και το κείμενο αυτό ενδεικτικά θέτει κάποιες απόψεις προς συζήτηση. [...]

(από την εισαγωγή του βιβλίου)

(2009) Ήπια ηγεμονία, Κριτική

(2005) Νίκος Μανίκας, Γαβριηλίδης

(2003) Για την Κύπρο εκ βαθέων, Κριτική

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας