*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Hermosillo

Πρόκληση και εμμονές

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Μπάμπης Ακτσόγλου ·Francisco Sànchez ·Arturo Villasenor
Μετάφραση: · Δημήτρης Κερκινός · Μπάμπης Ακτσόγλου
Επιμέλεια: · Μπάμπης Ακτσόγλου
Έκδοση: 2002 από "Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης"
Σελ.:40 (24χ16), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Κινηματογράφος - Σκηνοθέτες και παραγωγοί"

Το αφιέρωμα των Νέων Οριζόντων στον Jaime Humberto Hermosillo έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, καθώς το έργο του διακεκριμένου μεξικανού σκηνοθέτη ήταν μέχρι και πρόσφατα ελάχιστα γνωστό οτον ευρωπαϊκό χώρο. Η σταδιοδρομία του Hermosillo ξεκίνησε εντυπωσιακά το 1971 με την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, "Η αληθινή κλίση της Μαγκνταβένα", και έκτοτε κάλυψε μια σημαντική διαδρομή που απέδωσε μέχρι τώρα 22 ταινίες μεγάλου μήκους, καθώς και έναν αριθμό βιβλίων, σεναρίων και θεατρικών έργων, καθιστώντας τον έναν από τους πιο αξιόλογους και παραγωγικούς σκηνοθέτες του Μεξικού.

Το έργο του είναι πρωτότυπο, ριζοσπαστικό και απροκάλυπτα προκλητικό, μιας και η θεματική του απλώνεται συχνά σε χώρους απαγορευμένους, αποκαλύπτοντας μια προσωπικότητα ώριμη και τολμηρή, αλλά και ταυτόχρονα, πλούσια σε εκφραστικά μέσα. Είναι ένας σκηνοθέτης που αποτολμά να ερευνά την ανθρώπινη φύση, εκφράζοντας τις ιδιαιτερότητες της ερωτικής επιθυμίας, χωρίς περιττούς δισταγμούς.

Ο Hermosillo, αργά αλλά σταθερά, αναγνωρίζεται πλέον ως ένας από τους βασικούς στυλοβάτες - ένας πρωτεργάτης ανεξάρτητος δημιουργός στην εξέλιξη του νέου μεξικανικού κινηματογράφου. Το αφιέρωμα των Νέων Οριζόντων θα δώσει τη μοναδική ευκαιρία στους θεατές μας να γνωρίσουν και να απολαύσουν μια επιλογή ταινιών του, που θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Δημήτρης Εϊπίδης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας