*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Διδάσκω πιάνο

Τα πρώτα βήματα


Συγγραφή: · Αναστασία Παρρήση
Έκδοση: Μάιος 2010 από "Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ."
Σελ.:89 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7554-62-0


Θέμα: "Μουσική - Σπουδή και διδασκαλία" "Πιάνο" "Πιάνο - Μέθοδοι"

Η συγκεκριμένη αναφορά μέσω του γραπτού λόγου στο βιβλίο της κ. Παρρήση διέπεται, ουσιαστικά, από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της έκδοσης, ως προϊόντος των πηγαίων εμπειριών και της σύνθετης προσωπικότητας της συγγραφέως. Πρόκειται για το προϊόν των δικών της προβληματισμών και ερωτημάτων, απόψεων και επιλογών, των δικών της αναζητήσεων. Γι' αυτό και το βιβλίο δεν κλείνει, αλλά ανοίγει το πεδίο που πραγματεύεται, παρέχοντας κίνητρα αντίστοιχα της πολυπλοκότητας και της πληθώρας των επί μέρους θεμάτων που εισάγουν στην διδασκαλία του πιάνου. Με άλλα λόγια, το θέμα του βιβλίου είναι τόσο σημαντικό όσο και όλα τα θέματα που εντάσσονται στον τομέα της παιδείας και σχετίζονται με ζητήματα εκπαίδευσης.

Ειδικά η διδασκαλία της μουσικής υπακούει σε δικές της νομοτέλειες, οι οποίες, ωστόσο, διασυνδέονται -ισχυρότερα ή ασθενέστερα- με όλους τους τομείς που διέπονται από επιστημονική σκέψη και λογική. Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι μια τέτοια αντιμετώπιση της διδασκαλίας της μουσικής αποτελεί τον άξονα του περιεχομένου του βιβλίου.

Η διδασκαλία του πιάνου, όπως βαθμιαία την αναλύει και την αναπτύσσει η συγγραφέας, εμπλέκεται σε όλο το φάσμα του περιεχομένου με βιώματα έμπρακτα, τα οποία αποδίδονται απλά, ενώ ταυτόχρονα μαρτυρούν την επιστημονική τους καταβολή. Αυτή ακριβώς η σχέση μεταξύ της απλότητας του γραπτού λόγου και της βαθύτητας της σκέψης είναι και το πρωτογενές στοιχείο που προσφέρει η παρούσα έκδοση στον πλούτο των μουσικών κειμένων και εκδόσεων στον τόπο μας.

Το περιεχόμενο του βιβλίου διαπνέεται από ενδιαφέρον, αγάπη, γνώση, συνέπεια και εμπειρία για την μουσική παιδεία, αναβαθμίζοντας την διδασκαλία του πιάνου σε λειτούργημα, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να βοηθήσει αποτελεσματικά τους νέους δασκάλους και εκείνοι με την σειρά τους τους μαθητές τους.

Είμαι σίγουρη ότι οι νέοι παιδαγωγοί θα φανούν αντάξιοι της αγάπης της συγγραφέως γι' αυτούς και θα ενστερνισθούν τα κίνητρα και τα μηνύματα που, μέσα από τα κείμενα, επιχειρεί με τον δικό της μοναδικό τρόπο να τους διοχετεύσει. [...]

(από τον πρόλογο της Παρύσατις Παπαδοπούλου - Συμεωνίδου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας