*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 12,84 €
Το τραπέζι του Θεού: Μοναστηριακή γαστρονομία από Κρήτη, νησιά Αιγαίου και Ιταλία
200 αυθεντικές συνταγές: Κεράσματα, μεζεδάκια, καθημερινά και γιορτινά φαγητά, γλυκά και λικέρ
Συγγραφή: · Μαίρη Σπυριδογιαννάκη
Φωτογραφία: ·Κώστας Δρίμτζιας
Έκδοση: Ιούλιος 2011 από "Allegro"
Σελ.:177 (28χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-436-362-Χ
Θέμα: "Μαγειρική" "Ζαχαροπλαστική" "Ποτά (Μη αλκοολούχα)"
Θεϊκές απολαύσεις, στην κυριολεξία.
Σε μια μπουκιά εφταζύμου άρτου, μιας τηγανόπιτας, μιας χορχαρένιας ομελέτας.
Σε μια πιρουνιά ψηλορείτικης μακαρονάδας ή αυθεντικής καλογερικής καρμπονάρος από την Τοσκάνη.
Σε μια γουλιά ασκητικού καφέ, ψημένου στο μαγκάλι με μέλι και λίγες σταγόνες ρακής.
Σε ένα σφηνάκι λικέρ μανταρίνι από τον παπα-Νικήτα στη Σύμη ή σ' ένα ποτήρι κρύα σουμάδα απ' την Αγία Μαρίνα.
Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Ιταλία ανοίγουν σ' αυτό το βιβλίο την κουζίνα των μοναστηριών τους και αποκαλύπτουν αυθεντικές συνταγές, γευστικά παντρέματα απλών φυσικών υλικών αλλά και μαγειρέματα υψηλής γαστρονομίας, που δεν βασίζονται σε δυσεύρετα και κατά κανόνα
χημικά στοιχεία. Ούτε είναι νερόβραστα και άνοστα.
Λαχανικά, όσπρια, σπιτικά ζυμαρικά, ρύζι, αγνό κρέας, φρέσκα ψάρια, τυριά του βοσκού και του μοναστηριού, εύκολα και πεντανόστιμα γλυκά, καλόπιστα λικέρ και ελιξίρια έρχονται τώρα στο δικό σας τραπέζι, ζωντανεύοντας μνήμες άλλων εποχών αλλά και ξεχασμένα συναισθήματα,
όπως η γαλήνη την ώρα του φαγητού, η απόλαυση της λιτότητας και η ευγνωμοσύνη στο Θεό και τη φύση για τα πολύτιμα αγαθά τους.
(2017) Η κουζίνα των αγίων, Οξύ
(2016) Η κουζίνα των βοτάνων, Brainfood Εκδοτική ΕΠΕ
(2016) Μοναστηριακές θεραπείες, Brainfood Εκδοτική ΕΠΕ
(2010) Αλµανάκ καλοτυχίας 2011, Εμπειρία Εκδοτική
(2009) Ημερολόγιο καλοτυχίας 2010, Μύρτος
(2002) Σκέψου και αδυνάτισε, Μύρτος