*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το επόμενο βήμα της πολιτικής

Η προεδρική δημοκρατία


Συγγραφή: · Αθανάσιος Δ. Θεοδωράκης
Έκδοση: Ιούλιος 2011 από "Εκδόσεις Ι. Σιδέρης"
Σελ.:127 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-08-0576-8


Θέμα: "Πολιτικές επιστήμες" "Πολιτική - Ελλάς - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Τα σύγχρονα πολιτικά συστήματα αντιμετωπίζουν σχεδόν παντού νέες προκλήσεις και πρωτόγνωρα διλήμματα. Η δραματική επιτάχυνση της παγκοσμιοποίησης, το τέλος του διπολισμού και τώρα η βαθιά και συστημικής υφής διεθνής οικονομική κρίση άλλαξαν ριζικά τα δεδομένα της πολιτικής πράξης και θεωρίας, αλλά και αυτά της οικονομίας. Οι παραδοσιακοί θεσμοί πολιτικής και κοινωνικής εκπροσώπησης και αντιπροσώπευσης βρίσκονται σε αμηχανία. Η δημόσια σφαίρα, απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε για την ανανέωση της δημοκρατίας και την επεξεργασία των δημόσιων πολιτικών σχετικά με την αναδιανομή των πόρων, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, αμφισβητείται και συρρικνώνεται. Η αύξηση των ανισοτήτων τροφοδοτεί μία νέου τύπου κοινωνική δυναμική αμφισβήτησης και ανατροπής, τη στιγμή που τόσο ο δημόσιος τομέας όσο και η αγορά και η επιχείρηση γενικότερα βιώνουν μεγάλη κρίση ταυτότητας, στρατηγικής και αξιοπιστίας.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα η πατρίδα μας είναι μία ριζική αλλαγή πολιτικού παραδείγματος, κοινωνικών αξιών και αναπόφευκτα ατομικών και συλλογικών συμπεριφορών. Η Ελλάδα βρίσκεται στο μεταίχμιο μίας νέας εποχής και, παρά την ταραχή και την απογοήτευση που υπάρχει, όλα δείχνουν ότι η πολλαπλή κρίση που διέρχεται η χώρα είναι μία μοναδική ευκαιρία για υπερβάσεις και ουσιαστικές δημιουργικές ανατροπές.

(2012) Πίσω στο χωριό..., Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1984) Τα ελληνικά κόμματα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο 1981-1983, Σάκκουλας Αντ. Ν.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας