*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

H κλινική των ψυχοσωματικών διαταραχών

Ψυχαναλυτική προσέγγιση

"Clinique des troubles psychosomatiques" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Nathalie Dumet
Μετάφραση: ·Γιώργος Χατήρας
Επιμέλεια: · Καλλιόπη Χατήρα
Έκδοση: Οκτώβριος 2011 από "Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός"
Σελ.:297 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-01-1434-Χ


Θέμα: "Ψυχανάλυση" "Ψυχοπαθολογία"

Οι ψυχαναλυτικές θεωρήσεις της σωματικής διαταραχής ήταν διασκορπισμένες, μέχρι πρόσφατα, μέσα στη λογοτεχνία. Ήταν ουσιαστικό και επιβεβλημένο, λοιπόν, αυτές οι θεωρήσεις να συλλεχθούν και να μελετηθούν στην οπτική των με και των δε. Έτσι έχει εξεταστεί και συζητηθεί πληθώρα υποθέσεων και ψυχαναλυτικών μοντέλων τόσο ιστορικών όσο και σύγχρονων που έχουν μια πορεία μέσα στο πεδίο της ψυχοσωματικής. Είναι, επομένως, μέσα σε μια μεταψυχολογία της σωματικής διαταραχής, αυτό που δεσμεύει τον αναγνώστη στο παρόν έργο. Στη συνέχεια, προσεγγίζονται οι θεραπευτικές μέθοδοι του σωματικού ασθενούς, οι ψυχικές του εκδοχές και, ιδιαίτερα, οι ενδείξεις των διαφορετικών ψυχοθεραπειών ψυχαναλυτικής έμπνευσης (θεραπεία ύπνου, ενώπιος-ενωπίω, ψυχοθεραπεία διαμεσολάβησης και σωματική ψυχοθεραπεία). Τέλος, μια σημαντική μελέτη περίπτωσης προτείνεται στο τελευταίο κεφάλαιο αυτού του βιβλίου, ώστε να υποβάλλει σε δοκιμασία τα κλινικά γεγονότα, το ουσιώδες των θεωρητικών υποθέσεων που παρουσιάζονται. Ένα γνήσιο εργαλείο της κλινικής εργασίας, αυτό το ειδικευμένο βιβλίο απευθύνεται στους φοιτητές της ψυχολογίας, στους κλινικούς της ψυχολογίας και τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όπως και σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που εξετάζουν τη σωματική διαταραχή και τους δεσμούς της με την ψυχική και συναισθηματική ζωή.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας