*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Θρησκεία και τέχνη


Συγγραφή: ·Πιερής Ζαρμάς
Έκδοση: 2003 από "Εκδόσεις Επιφανίου"
Σελ.:157 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9963-646-19-0


Θέμα: "Τέχνη και θρησκεία"

Επιστολή του Πάπα Ιωάννη ΧΧΙΙΙ

"Cum itaque sicut accepimus carissimus in Christo filius noster Janus rex Cipri illustris ad sanctum Uarionen gloriosum confessorem sincere et specialis gessit prout et gerit devocionis affectum et ad eius gloriam et honorem quendam benorem officii eiusdem sancti studiose et laudabiliter composuit et eum nobis destinari fecit...".


Η παρούσα έκδοση δεν έχει την αξίωση ν' ασχοληθεί με το βαθύτερο νόημα της θρησκείας και της τέχνης στο σύνολο τους. Στην ουσία περιορίζεται στον προβληματισμό των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία, κυρίως με την εξόντωση των Χριστιανών και τον Ισλαμικό φουνταμενταλισμό, που έγινε πλέον ο εφιάλτης για την Ευρώπη.

Μπροστά στον κίνδυνο παγκοσμιοποίησης της τρομοκρατίας που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες σήμερα, προσπάθησα συνοπτικά να ερμηνεύσω τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ των διαφόρων θρησκειών, κυρίως του Ισλαμισμού και της Ορθοδοξίας.

Πολύτιμη πτυχή της παρούσας έκδοσης είναι η έρευνα για τον Άγιο Ιλαρίωνα και τη Λειτουργία του, που αποτελεί μεγάλη προσφορά στην μουσική εξέλιξη της αναγέννησης.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, στην έκδοσή μας αυτή, είναι ο "θρήνος της Παναγίας", ο οποίος ψάλλεται μετά τον ενταφιασμό την Μεγάλη Παρασκευή και θρηνεί τη σταύρωση και την ταφή του Θεανθρώπου.

Στο δεύτερο σκέλος της έκδοσης περιλαμβάνονται αναλύσεις και άρθρα από τις εμπειρίες μου ως Σύμβουλος Τύπου στην Πρεσβεία της Βόννης (1982-1995), καθώς και οι πολιτιστικές ανταλλαγές της Λευκωσίας με το "Collegium Musicum"του Πανεπιστημίου της Βόννης.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

(2002) Ηθογραφίες, Εκδόσεις Επιφανίου

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας