*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κωνσταντίνος Γιάνναρης

52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, 4-13 Νοεμβρίου 2011

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Κωνσταντίνος Γιάνναρης · Κώστας Τερζής · Stéphane Sawas · Gazmend Kapllani ·Σοφία Φωκά · Tony Rayns · Wieland Speck
Μετάφραση: ·Τίνα Σιδέρη ·Δέσποινα Παυλάκη ·Mary Kitroeff ·Ηλιάνα Λουκοπούλου
Φωτογραφία: · Σπύρος Στάβερης ·Cindy Palmaro · Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Επιμέλεια: ·Γιώργος Κρασσακόπουλος ·Δημήτρης Εϊπίδης ·Ελένη Ανδρουτσοπούλου ·Τζωρτίνα Σερπιέρη ·Mary Kitroeff
Έκδοση: Νοέμβριος 2011 από "Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης"
Σελ.:79 (29χ21), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Κινηματογράφος - Σκηνοθέτες και παραγωγοί" "Κινηματογράφος, Ελληνικός" "Κινηματογραφικές ταινίες"

Το σινεμά του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, ακραίο, ρεαλιστικό, ισορροπεί στο τεντωμένο σκοινί της ανθρώπινης πραγματικότητας. Χωρίς δικλίδες ασφαλείας διεισδύει σε δυσλειτουργικούς μικρόκοσμους αποδομώντας στερεότυπα, εγείροντας ερωτήματα που ξεφεύγουν απ' τα προφανή, θέματα ταυτότητας, φύλου και φυλής η μετανάστευση, ο "ξένος", η οικογένεια, βρίσκονται στο στόχαστρο του δημιουργού, καθρεφτίζοντας έναν κόσμο μακριά από ωραιοποιήσεις κι εύκολους συναισθηματισμούς.

0 Γιάνναρης δεν στέκεται αμέτοχος σε όσα συμβαίνουν γύρω του. Το αισθητήριο του εντοπίζει τις ραγδαίες αλλαγές εν τη γενέσει τους. Και τις παραδίδει στο κοινό, προκαλώντας το. Μα πριν προκαλέσει τον θεατή, ο Γιάνναρης προκαλεί πρώτα τον ίδιο του τον εαυτό. Μέσα απ' αυτή την προσωπική αναμέτρηση, το έργο του ωριμάζει, παραμένοντας ωστόσο συνεπές στις προθέσεις του δημιουργού του. 0 Γιάνναρης δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Ξέρει ακριβώς τι θέλει να πει και, το κυριότερο, πώς να το εκφράσει. Συχνά, στις ταινίες του, η ντοκιμαντερίστικη κινηματογράφηση, η αμεσότητα και η συνύπαρξη επαγγελματιών ηθοποιών με ερασιτέχνες που καταθέτουν τη βιωματική τους ερμηνεία, μετατρέπουν το θεατή σε συνεργό. Τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας μοιάζουν να θολώνουν, επιτρέποντας στον δημιουργό να κάμψει τις αντιστάσεις του κοινού.

Στις ταινίες του, η εσωτερική ένταση λειτουργεί σαν το τέλειο άλλοθι. Μοιάζει να δείχνει ακλόνητο, μα όταν έρθει η εκτόνωση, καταρρέει στο λεπτό. Μαζί μ' αυτό καταρρέουν κι οι σταθερές τα ταμπού, οι προκαταλήψεις τα οχυρά. Το αφιέρωμα του 52ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στον Κωνσταντίνο Γιάνναρη καλεί το κοινό να γνωρίσει όλες τις πτυχές του έργου ενός τολμηρού κινηματογραφιστή.

Δημήτρης Εϊπίδης, Διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας