*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Νεοελληνισμός και νεωτερικότητα


Συγγραφή: · Μάριος Π. Μπέγζος
Έκδοση: Νοέμβριος 2011 από "Γρηγόρη"
Σελ.:400 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-333-700-5


Θέμα: "Κοινωνιολογία"

O νεοελληνισµός δεν είναι µια κάποια πραγµατικότητα αφηρηµένη σαν την «ελληνικότητα», την οποία καθένας φαντάζεται και προσδιορίζει εκάστοτε κατά το δοκούν, αλλά είναι µια απτή πραγµατικότητα των ζώντων και δρώντων Ελλήνων της σύγχρονης εποχής µας. Προσδιορίζεται µε την ανάδυση της νεωτερικότητας στην Δύση της Ευρώπης. Χρονολογείται από τον ανθρωπισµό της Αναγέννησης στον 15ο αιώνα και τον διαφωτισµό των Νέων Χρόνων στον 18ο αιώνα.

Νεοελληνισµός είναι η συνάρτηση ελληνισµού και νεωτερικότητας. Κάθε συνάρτηση είναι ενδιαφέρουσα και δύσκολη, όπως είναι άλλωστε η ίδια η ζωή: ωραία και δύσκολη.

Ο νεοελληνισµός είναι η συνισταµένη του ελληνισµού και της νεωτερικότητας. Η φιλοσοφία θεµατογραφεί τον νεοελληνισµό, ακριβώς επειδή είναι µια πραγµατικότητα της ζωής µας.

Το ερώτηµα είναι πώς συναρτάται ο νεοελληνισµός µε την νεωτερικότητα; Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού, επιχειρούµε να σκιαγραφήσουµε κάποιες απαντήσεις στo παραπάνω ερώτηµα και επιδιώκουµε να επιτύχουµε συναντήσεις µε φορείς άλλων, εντελώς αντίθετων απόψεων.

Κάπως έτσι µπορεί ο λόγος να µην καταντά καταθλιπτικός µονόλογος ούτε να εκφυλίζεται σε µανιακό αντίλογο. Ο αυθεντικός διάλογος είναι το καλύτερο αντίδοτο στο µανιοκαταθλιπτικό σύνδροµο των µεταµοντέρνων καιρών µας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας