*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ποινική αντιμετώπιση του ιατρικού σφάλματος

Και η συναίνεση του ασθενούς στην ιατρική πράξη


Συγγραφή: ·Βιργινία Σακελλαροπούλου
Έκδοση: Μάιος 2011 από "Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε."
Σελ.:259 1, ISBN: 960-445-647-4


Θέμα: "Ιατρική - Δίκαιο και νομοθεσία " "Ποινικό δίκαιο"

Στο βιβλίο αυτό, το οποίο αποτελεί εμπλουτισμένη και πρόσφατα ενημερωμένη, με τις νομοθετικές μεταβολές και τη νεοτέρα νομολογία, έκδοση του βιβλίου της συγγραφέως του έτους 2007, εξετάζεται ο ρόλος της ενημέρωσης και της συναίνεσης του ασθενούς κατά τη διαγνωστική διαδικασία, τη θεραπευτική διαδικασία και την ιατρική έρευνα. Εξετάζεται η σημασία της συναίνεσης του ασθενούς στην ιατρική πράξη και οι συνέπειες έλλειψης της συναίνεσης, όσο και αυτές της ελλιπούς συναίνεσης, γενικά στην ιατρική πράξη και ειδικότερα σε συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις.
Ενόψει των διατάξεων του Π.Δ. 39/2009 "Κώδικας Οδοντιατρικής Δεοντολογίας", εξετάζεται το θέμα της ενημερωμένης συναίνεσης του ασθενούς στην οδοντιατρική πράξη, συμπεριλαμβανομένης και της οδοντιατρικής αισθητικής παρέμβασης.
Επίσης, εξετάζεται, με παράλληλη αναφορά στην ενδιαφέρουσα πρόσφατη νομολογία, το ιατρικό σφάλμα κατά τη διαγνωστική και θεραπευτική διαδικασία (διαγνωστικά σφάλματα-θεραπευτικές αστοχίες) καθώς και η περίπτωση άρνησης παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Ερευνάται η ποινική ευθύνη ιατρών ορισμένων ειδικοτήτων, ως εκ της συχνότητας των εμφανιζομένων στην πράξη περιστατικών. Ειδικά επίσης ερευνάται η ποινική ευθύνη του ψυχιάτρου κατά την άσκηση του επαγγέλματός του. Περαιτέρω, εξετάζεται η ποινική ευθύνη του οδοντιάτρου κατά τη διενέργεια οδοντιατρικών πράξεων. Αντιμετωπίζεται η ποινική ευθύνη του ιατρού σε περιπτώσεις μαζικής καταστροφής, καθώς επίσης και το συχνά απασχολούν τη νομολογία θέμα της ποινικής ευθύνης ιατρών σχετικά με ενέργειες και παραλείψεις τους από τον χρόνο παραλαβής ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) στα νοσοκομεία. Επίσης, αντιμετωπίζεται το θέμα της ποινικής ευθύνης του νοσηλευτικού προσωπικού, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η δράση αυτού συγκλίνει με αυτήν των ιατρών.
Το βιβλίο αυτό είναι χρήσιμο για δικαστικούς λειτουργούς, δικηγόρους, φοιτητές Νομικής, σπουδαστές ΕΣΔι και οποιονδήποτε ασχολούμενο με θέματα ιατρικού ποινικού δικαίου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας