*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η τριλογία της Αβρούπολης

Τα νοερά καλοκαίρια


Συγγραφή: · Ακακία Κορδόση
Έκδοση: Νοέμβριος 2011 από "Πικραμένος Γιάννης"
Σελ.:352 (24χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6628-37-Χ


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Στο νέο αυτό μυθιστόρημα της βραβευμένης συγγραφέως Ακακίας Κορδόση πρωταγωνιστεί ένα νεαρό κορίτσι, η Αλίκη, που -μέσα από την αλληγορικότητα των καλοκαιριών της- παρακολουθούμε την εξέλιξή του από τα πρώιμα εφηβικά χρόνια, τα "χρόνια της αθωότητας", ως την τρίτη σχεδόν δεκαετία της ζωής της, όπου γίνεται και η πραγματική, βίαιη ενηλικίωσή της. Στο "Πρώτο καλοκαίρι" δύο παιδιά μαγεύονται από μια επιστολή που καταφθάνει από το μακρινό παρελθόν και ακολουθούν τη φαντασίωση ενός ονειροπόλου τεχνίτη, ενώ στο "Δεύτερο καλοκαίρι" μια παρέα εφήβων πραγματοποιεί την πολυπόθητη εκδρομή σε ένα νησάκι της λιμνοθάλασσας. Στο τελευταίο μέρος της τριλογίας, "Τα άλλα καλοκαίρια", η αφορμή είναι μια ερωτική ιστορία και ένα αισθηματικό αδιέξοδο, αλλά η Ακακία Κορδόση μέσα από ένα έξοχο ποιητικό κείμενο, το κείμενο των χρωμάτων, κάνει ένα από τα αγαπημένα της ψυχογραφικά μακροβούτια. Η ηρωίδα πέρασε από τη ροζ στην γαλάζια περίοδο, από εκεί στην ασημιά περίοδο της εφηβείας για να καταλήξει στην κόκκινη, όπου την περίμενε η τραυματική ενηλικίωση. Το μεγαλύτερο μέρος της τριλογίας λαμβάνει χώρα στην ιδεατή πόλη της ήρεμης και ζεστής λιμνοθάλασσας, την Αβρούπολη, και τελειώνει στην Αθήνα.

Το καινούριο αυτό βιβλίο της Ακακίας Κορδόση αποτελείται από τρία προηγούμενα έργα της ίδιας συγγραφέως, τα οποία συνδέθηκαν με νέα οπτική, αποκτώντας με τον τρόπο αυτόν και μια καινούρια λογοτεχνική προσωπικότητα και υπόσταση. Η πλοκή απέκτησε πλέον άλλο ενδιαφέρον και σασπένς, οι ήρωες ολοκληρώθηκαν περαιτέρω ως χαρακτήρες, οι πράξεις τους απέκτησαν καινούριες ερμηνείες, οι χώροι δράσης οριοθετήθηκαν με μια νέα δυναμική.

Βαθιά και αποκλειστικά ανθρωποκεντρική συγγραφέας η Ακακία Κορδόση με ένα λιτό και "ευγενές" συγγραφικό χέρι μάς παραδίδει πλέον μια τριλογία για τα χρόνια της αθωότητας και την ενηλικίωση, τη φιλία και τον έρωτα, την οικογένεια, τη ζωή και τον θάνατο...

(2011) Δεκατρείς φωνές της σιωπής, Πικραμένος Γιάννης

(2011) Δεν πειράζει που δεν μ' άκουσες, Πικραμένος Γιάννης

(2010) Απ' το ροζ ως το κόκκινο, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2007) Μπάυρον, η τελευταία αγάπη, Διέξοδος - Κέντρο Λόγου και Τέχνης

(2006) Τα νοερά καλοκαίρια, Άγκυρα

(2005) Ζωγραφισμένος Αύγουστος, Άγκυρα

(2003) Διπλό ταξίδι, Άγκυρα

(2001) Ο εμπρησμός, Άγκυρα

(2001) Ο μυστικός κόσμος του καθηγητή Αναγνώστου, Άγκυρα

(1999) Η ιστορία της πολιορκίας του Μεσολογγίου, Πολύπλευρο

(1999) Ανάμεσα σε δύο μητέρες, Άγκυρα

(1999) Τα χαμένα βήματα του αυτοκράτορα, Άγκυρα

(1997) Δεκατρείς φωνές της σιωπής, Άγκυρα

(1997) Σαν μουσική τη νύχτα, Άγκυρα

(1996) Το πουγκί. Γκομπσέκ, Εκδόσεις Καστανιώτη

(1995) Τα νοερά καλοκαίρια, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1994) Συνταγματάρχης Σαμπέρ, Εκδόσεις Καστανιώτη

(1991) Νινόν ντε Λανκλό, Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας