*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κοινωνία και κινηματογράφος

Οι αρσενικοί σταρ του κινηματογράφου ως μύθοι και σύμβολα


Συγγραφή: · Μίκα Σταυροπούλου
Έκδοση: Νοέμβριος 2011 από "Μυρμιδόνες"
Σελ.:430 (24χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-99794-7-5


Θέμα: "Ηθοποιοί" "Κινηματογράφος - Κοινωνικές απόψεις" "Κινηματογράφος - Ερμηνεία και Κριτική"

Το βιβλίο αποτελεί μια προσπάθεια κοινωνιοανθρωπολογικής και ψυχολογικής κατανόησης των σταρ του κινηματογράφου, με ιδιαίτερη εστίαση στους αρσενικούς σταρ, στη διάσταση τους ως μύθων και συμβόλων στο δεύτερο μισό του 20ού και στις αρχές του 21ου αιώνα. Η συγκεκριμένη μελέτη εγγράφεται αφενός στη διαχρονική μελέτη του συμβόλου και του μύθου και αφετέρου στη λειτουργία αυτών των μορφών στη σύγχρονη κοινωνία των τελευταίων πενήντα ετών. Για τη διερεύνηση της συμβολικής και της μυθικής λειτουργίας των αρσενικών σταρ του κινηματογράφου επιλέχθηκαν δύο παγκόσμιοι μύθοι: ο μύθος του ήρωα ως προσδιοριστικός των στοιχείων της διαχρονικής αρρενωπότητας και ο μύθος του δεύτερου ή άλλου εαυτού, ως μύθος που συνδέει θεμελιώδεις ανθρωπολογικές δοξασίες με την κινηματογραφική και τη λογοτεχνική δημιουργία, καθώς και με τη συγκρουσιακή πορεία της αρσενικής υποκειμενικότητας κατά το δεύτερο μισό του 20ού και τις αρχές του 21ου αιώνα. Το θέμα του Νάρκισσου, εντασσόμενο στον μύθο του δεύτερου ή άλλου εαυτού, επιτρέπει μια σφαιρικότερη κατανόηση των κοινωνιοανθρωπολογικών, ψυχολογικών και αισθητικών ιδιοτήτων του σταρ. Ο Alain Delon, τυπικό παράδειγμα αρσενικού σταρ του κινηματογράφου παγκόσμιας εμβέλειας, ενσαρκώνει μια πρωτότυπη εκδοχή του ήρωα-Νάρκισσου, συνοδευόμενου πάντα από τον μυστικό δεύτερο ή άλλο εαυτό του.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας