*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κωνσταντινουπολίτες, Αιγυπτιώτες, Μικρασιάτες και Πόντιοι στην Ελλάδα

Ιδίως κατά το Β΄ ήμισυ του 20ού αιώνα: Πριν και μετά από την άφιξη: Ταυτότητα - ένταξη


Συγγραφή: · Ιωάννης Χ. Ιακωβίδης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2011 από "Εκδόσεις Ι. Σιδέρης"
Σελ.:326 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-08-0584-9


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία, Νεώτερη" "Μετανάστευση" "Πρόσφυγες" "Ιστορία - Ελληνισμός της διασποράς"

Το βιβλίο επιχειρεί να παρουσιάσει αδρομερώς τον τρόπο ζωής των Κωνσταντινουπολιτών, Αιγυπτιωτών, Μικρασιατών και Ποντίων στις αξέχαστες πατρίδες τους και μετά την εγκατάσταση της πλειονότητάς τους στην Ελλάδα. Αρχικά, βεβαίως, υπήρξαν ποικιλόμορφες δυσχέρειες ένταξης, τις οποίες αντιμετώπισαν με τη φιλοπονία και το καινοτόμο πνεύμα τους.

Φορείς, ως επί το πλείστον, κοσμοπολίτικων ιδεών συνέβαλαν αποφασιστικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής εθνικής ταυτότητας και στην ανάπτυξη του Ελληνισμού της Διασποράς. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των Αιγυπτιωτών και των Ποντίων. Έτσι, οι Έλληνες της "καθ' ημάς Ανατολής" από το 1922 δεν κατευθύνθηκαν μόνο στην κυρίως Ελλάδα, αλλά συνδέθηκαν και με τον παροικιακό Ελληνισμό.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας