*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το ιερό μανιτάρι και ο σταυρός

"The Sacred Mushroom and the Cross" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · John Marco Allegro
Μετάφραση: · Μάριος Βερέττας
Έκδοση: Ιανουάριος 2012 από "Εκδόσεις Βερέττας"
Σελ.:300 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6712-74-5


Θέμα: "Θρησκεία - Ιστορία" "Άλλες θρησκείες"

"Η πανάρχαια λατρεία του ουράνιου φαλλού και της γόνιμης γης από τα σουμερικά ιδεογράμματα έως τα κείμενα της Αγίας Γραφής".

Μια πολύχρονη συγκριτική γλωσσολογική μελέτη γύρω από την κοινή προέλευση των λέξεων μεταξύ της γλώσσας των Σουμερίων και των άλλων αρχαίων γλωσσών της Μέσης Ανατολής, οδήγησαν τον καθηγητή Τζων Μάρκο Αλλέγκρο στο συμπέρασμα ότι όλα τα κείμενα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, οφείλουν να επανεξεταστούν κάτω από μια νέα επιστημονική σκοπιά.

Κι αυτό επειδή τα κείμενα της λεγόμενης "Αγίας Γραφής", αποκαλύπτονται πλέον ως μύθοι, στενά συνδεδεμένοι με τη λατρεία του ιερού μανιταριού, μια γονιμοποιητική θρησκεία την οποία ασπάζονταν κάποτε όλοι οι λαοί της Μέσης Ανατολής.

Έτσι έχουμε για πρώτη φορά στα χέρια μας ακλόνητες αποδείξεις πως η ιουδαϊκή, η χριστιανική και η ισλαμική θρησκεία κατάγονται όλες από μια πανάρχαια θρησκεία, τη λατρεία της γονιμότητας ή τη λατρεία του ιερού μανιταριού (amanita muscaria).

Αυτή είναι η ιστορική και αρχαιολογική άποψη, η οποία αναπτύσσεται εδώ. Μια άποψη η οποία προκάλεσε τις λυσσαλέες αντιδράσεις του θρησκευτικού κατεστημένου. Όμως οι δήθεν ...σκανδαλώδεις απόψεις αυτού του βιβλίου είναι θεμελιωμένες επάνω σε ακλόνητα επιχειρήματα, γεγονός που το κάνει μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες θρησκειολογικές μελέτες της εποχής μας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας