*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ανάλυση κοινωνικών δεδομένων

50 βασικά θέματα

"Analyzing Social Science Data: 50 Key Problems in Data Analysis" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · David De Vaus
Μετάφραση: · Ελένη Δημητριάδου
Επιμέλεια: · Νότα Κυριαζή
Υπεύθυνος Σειράς: · Νότα Κυριαζή
Έκδοση: Δεκέμβριος 2011 από "Πεδίο"
Σελ.:523 (23χ16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-9552-69-2


Θέμα: "Κοινωνιολογία - Μεθοδολογία" "Κοινωνικές επιστήμες - Μεθοδολογία"

Το βιβλίο προσεγγίζει µε έναν τελείως διαφορετικό και εξαιρετικά ενδιαφέροντα τρόπο την ανάλυση δεδοµένων στις κοινωνικές επιστήµες. Ο συγγραφέας ξεφεύγει από τη συνήθη παρουσίαση και περιγραφή των ποσοτικών µεθόδων, για να επικεντρωθεί στην ίδια τη διαδικασία της ποσοτικής ανάλυσης και να αναδείξει τα σηµαντικότερα προβλήµατα που ανακύπτουν κατά την εφαρµογή της. Στα πενήντα κεφάλαια του βιβλίου παρουσιάζονται ισάριθµα βασικά θέµατα που συνήθως απασχολούν τον κοινωνικό ερευνητή στο στάδιο της ανάλυσης. Ειδικότερα περιγράφονται οι ιδιαιτερότητες που ενδέχεται να χαρακτηρίζουν τα δεδοµένα της έρευνας, καθώς και τα διαφορετικά προβλήµατα που αυτές συνεπάγονται. Ο αναγνώστης, µέσα από απτά παραδείγµατα πρακτικών εφαρµογών, οδηγείται στην κριτική αντιµετώπιση αυτών των προβληµάτων, η οποία τελικά τον βοηθά να έρθει σε επαφή µε τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν και να επιλέγει κάθε φορά την καταλληλότερη.

Ένα ανεκτίµητο εργαλείο για τους φοιτητές των κοινωνικών επιστηµών και τους επαγγελµατίες ερευνητές που θέλουν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και την απαιτούµενη "ευαισθησία" απέναντι στα δεδοµένα τους, έτσι ώστε η πολυσύνθετη διαδικασία της ποσοτικής ανάλυσης να διεξάγεται µε όσο το δυνατόν πιο άρτιο και αποτελεσµατικό τρόπο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας