*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Επίλυση της κυπριακής διένεξης

Διαπραγμάτευση της ιστορίας

"Resolving the Cyprus Conflict: Negotiating History" (Πρωτότυπος τίτλος )

Συγγραφή: · Μιχάλης Σ. Μιχαήλ
Υπεύθυνος Σειράς: · Σωτήρης Ντάλης
Έκδοση: Ιανουάριος 2012 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:535 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-2661-Χ


Θέμα: "Κύπρος - Ιστορία" "Πολιτική - Ιστορία - Κύπρος"

Από τα πολλά βιβλία που έχουν γραφτεί για το Κυπριακό, αυτό αποτελεί την πιο συστηματική καταγραφή και κριτική ανάλυση των μακρών διαπραγματεύσεων για επίλυση της κυπριακής διένεξης. Το βιβλίο έρχεται σε μια κρίσιμη για την Κύπρο περίοδο, κατά την οποία κορυφώνονται οι προσπάθειες για λύση. Τοποθετώντας τη διένεξη στην ιστορική, την ιδεολογική, την εθνοπολιτική και γεωστρατηγική της διάσταση, προχωρεί πέραν των συμβατικών ρεαλιστικών προσεγγίσεων και φέρνει στο φως τις λιγότερο ορατές διαστάσεις τις οποίες συνήθως αγνοούν πλείστοι αναλυτές όσο και πολιτικοί. Το βιβλίο ενδιαφέρει άμεσα όχι μόνο τους ερευνητές και τους φοιτητές αλλά όλους όσοι μετέχουν σε πρακτικές επίλυσης κρίσεων.

"Σε μια εξαιρετική παρουσίαση της κυπριακής διένεξης, ο Μιχάλης Σ. Μιχαήλ καταθέτει μια επιστημονικά αρθρωμένη ερευνητική ανάλυση της μακράς ειρηνευτικής διαδικασίας σχετικά με το κυπριακό πρόβλημα. Η "Επίλυση της Κυπριακής διένεξης" αποτελεί βιβλίο αναφοράς για πολιτικούς, πολιτικούς αναλυτές και διαμορφωτές πολιτικής, πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους και φοιτητές που μελετούν το κυπριακό πρόβλημα."

Δρ Boutros Boutros-Ghali, Γενικός γραμματέας Ηνωμένων Εθνών (1992-1997)

"Το βιβλίο του Μιχάλη Σ. Μιχαήλ αποτελεί σημαντική πηγή για όποιον αναζητά μια απροκατάληπτη θέαση των προσπαθειών για επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Με το πλούσιο ιστορικό υλικό, την επιστημονικά τεκμηριωμένη περιγραφή των πολλών φάσεων των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, όσο και την αποστασιοποιημένη αντικειμενική προσέγγιση, το βιβλίο αποτελεί μια από τις πιο περιεκτικές αναφορές στο πώς η διεθνής διπλωματία και οι λαθεμένες προσεγγίσεις των άμεσα εμπλεκομένων κράτησαν διαιρεμένη την Κύπρο."

Gareth Evans, πρόεδρος, Διεθνής Ομάδα Κρίσεων (2000-2009) και υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας (1988-1996)

(2010) Κυπριακή Δημοκρατία 50 χρόνια, Εκδόσεις Παπαζήση

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας