*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Παιδιατρική νοσηλευτική

Θεμελιώδεις γνώσεις για τη φροντίδα του παιδιού σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης


Συγγραφή: ·Marilyn J. Hockenberry ·David Wilson
Επιμέλεια: ·Ελένη Κυρίτση
Έκδοση: Δεκέμβριος 2011 από "Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις"
Σελ.:1368 (28χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-452-122-5


Θέμα: "Παιδιατρική" "Νοσηλευτική"

Οι τελευταίες εξελίξεις της βιοτεχνολογίας έχουν επηρεάσει και τις επιστήμες υγείας όπως αυτή της ιατρικής και νοσηλευτικής, με αποτέλεσμα νέες γνώσεις να προστίθενται σε όλες τους τις εκφάνσεις. Σήμερα η Παιδιατρική, συνεπώς και η Παιδιατρική Νοσηλευτική, διανύει μια νέα πρόοδο, όχι μόνο στον δυτικό κόσμο, αλλά και παγκοσμίως. Συνεπώς, για έναν νέο επιστήμονα νοσηλευτή ή ιατρό καθώς και φοιτητή, η απόκτηση των νέων αυτών γνώσεων, αρχικά, απαιτεί ένα καλό διδακτικό βιβλίο. Ένα τέτοιο βιβλίο είναι και το παρόν εγχειρίδιο "Παιδιατρική Nοσηλευτική-Θεμελιώδεις γνώσεις για τη φροντίδα του παιδιού σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης" της Wong. Βιβλίο κορυφαίο στον τομέα της Παιδιατρικής Νοσηλευτικής από την πρώτη ήδη έκδοσή του πριν από δύο δεκαετίες, στο οποίο οι καταξιωμένοι στον χώρο της νοσηλευτικής συγγραφείς του, μαζί με τους επιστημονικούς συμβούλους και επιμελητές της ξενόγλωσσης, αλλά και της ελληνικής έκδοσης, κατόρθωσαν να συμπεριλάβουν λεπτομερώς ό,τι αφορά όχι μόνο στο άρρωστο και υγιές παιδί, αλλά και στην οικογένεια.

Την ελληνική έκδοση του βιβλίου ανέλαβαν οι ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις, όπου οι καταξιωμένοι στον χώρο υπεύθυνοι της εταιρείας όχι μόνο συνέβαλαν στην επιλογή του βιβλίου, αλλά επιπλέον κατόρθωσαν να το αποδώσουν στη δομή του καλύτερα από το πρωτότυπό του. Η όγδοη έκδοση αυτού του βιβλίου, φιλοδοξεί να προετοιμάσει τον φοιτητή ώστε να είναι ικανός ως επαγγελματίας υγείας να αντιμετωπίσει πλειάδα θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία και την ασθένεια των βρεφών, των παιδιών και των εφήβων. Επιπλέον το παρόν εγχειρίδιο, πέραν της τεκμηριωμένης γνώσης που προσφέρει, προτρέπει τον φοιτητή στην ανάπτυξη της περίπλοκης διεργασίας της κριτικής σκέψης με στόχο τη βέλτιστη φροντίδα του παιδιού και της οικογένειάς του. Ο φοιτητής καθοδηγείται από μια σειρά ερωτήσεων που αφορούν την ένδειξη, τα υποθετικά σενάρια που σχετίζονται με το πρόβλημα, τις νοσηλευτικές προτεραιότητες και την υποστήριξη για τις νοσηλευτικές παρεμβάσεις που επιτρέπουν στον νοσηλευτή να δώσει ορθολογικές και προσεκτικές απαντήσεις, βασισμένες στην αυτοκατευθυνόμενη σκέψη. Το όφελος αυτών των ασκήσεων σκέψης είναι ότι μπορούν να προσθέσουν την κλινική κρίση στη νοσηλευτική πράξη. Γι' αυτό στο τέλος κάθε κεφαλαίου παρατίθενται ανάλογες ασκήσεις κριτικής σκέψης. Η όλη δομή του βιβλίου είναι ελκυστική για τον αναγνώστη με πληθώρα εικόνων, ειδικών πλαισίων και πινάκων που βοηθούν τον φοιτητή στην εμπέδωση της μελέτης. Ιδιαίτερο όφελος γενικά για τον νοσηλευτή είναι και η αναφορά στη φροντίδα παιδιών με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, φαινόμενο συνεχώς αυξανόμενο στην καθημερινή κλινική πρακτική και στη χώρα μας.

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο αποτελεί το πληρέστερο βιβλίο Παιδιατρικής Νοσηλευτικής που υπάρχει στη χώρα μας και είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει πολύτιμη πηγή βασικών και εξειδικευμένων γνώσεων για τους εκκολαπτόμενους Νοσηλευτές, αλλά και χρήσιμο συμπλήρωμα γνώσεων σε όλους τους Επαγγελματίες Υγείας που ασχολούνται με την Παιδιατρική.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας