*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ναι + όχι


Μετάφραση: ·Ελεάννα Πανάγου
Επιμέλεια: · Αφροδίτη Κούρια ·Ελένη Σαρόγλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: · Λήδα Παπακωνσταντίνου
Έκδοση: Οκτώβριος 2011 από "Cube Art Editions [ Κύβος Εκδόσεις Τέχνης ]"
Σελ.:32 (19χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-99662-6-8


Θέμα: "Τέχνη, Σύγχρονη" "Τέχνη - Κατάλογοι"

Η Λήδα Παπακωνσταντίνου στην εικαστική της διαδρομή έχει με ποικίλους τρόπους διαχειριστεί την
πολιτισμική και την αυτοβιογραφική μνήμη, την ταυτότητα του φύλου, τη διαλεκτική θηλυκού - αρσενικού, τη δυναμική της σχέσης καλλιτεχνικού έργου και χώρου.

Με το έργο της στο χαμάμ -μια πολλαπλή εγκατάσταση με βιντεοπροβολές, ηχογραφήσεις, αποσπάσματα συνομιλιών, συνεντεύξεις, καθώς και ανδρικές και γυναικείες στρατιωτικές στολές από το βεστιάριο του Εθνικού Θεάτρου, καθημερινά ενδύματα, παπούτσια, παλιές δαντέλες- η Παπακωνσταντίνου προτείνει μια πολυεπίπεδη ανάγνωση αυτού του μοναδικού για την Αθήνα διαπολιτισμικού μνημείου με την ορατή και αόρατη ιστορία του.

Η καλλιτέχνις ενσωματώνει οργανικά στην αφήγησή της, επεξεργάζεται και ανασημασιοδοτεί συστατικά στοιχεία του μνημείου και των λειτουργιών του. Η ανάγνωση του χαμάμ που η Λήδα Παπακωνσταντίνου έχει σκηνοθετήσει ανατρέπει πολιτισμικά-κοινωνικά στερεότυπα αιώνων για την πρόσληψη της ταυτότητας των φύλων και την εξεικόνισή της, υπονομεύει παραδοσιακές αντιλήψεις, κατεστημένες συμπεριφορές και συναντά προωθημένες θεωρίες και προβληματικές στα γνωστικά πεδία της Ψυχανάλυσης, της Κοινωνιολογίας, της Ανθρωπολογίας, των Σπουδών του Κοινωνικά Προσδιορισμένου Φύλου και των Σπουδών του Πολιτισμού.

Το βιβλίο είναι δεμένο με διπλή ραφτή ράχη και χωρίζεται σε δυο μέρη. Σε κάθε πλευρά ανοίγει μόνο το ένα από τα δυο. Με αυτό τον τρόπο, στο βιβλίο χωρίζεται το αγγλικό μέρος από το έλληνικό, το γυναικείο από το αντρικό.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας