*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Art Tatum


Συγγραφή: ·Γιώργος Οικονόμου
Επιμέλεια: ·Αντώνης Βαμβακάρης
Έκδοση: Αύγουστος 2011 από "4π Ειδικές Εκδόσεις Α.Ε."
Σελ.:64 (25χ20), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-488-224-4


Θέμα: "Μουσική τζαζ" "Μουσική - Ιστορία "

Υπήρξε είδωλο πολλών μουσικών της jazz και υμνήθηκε από προσωπικότητες όπως ο Vladimir Horowitz και ο George Gerschwin. Το όνομά του ταυτίστηκε με τη λέξη "μεγαλοφυΐα". Ο πιανίστας Art Tatum είναι ένας από τους λιγοστούς τιτάνες που καθόρισαν την πορεία της jazz. Όπως αναφέρει και ο Α. Β. Spellman στις σημειώσεις του άλμπουμ "Γίγαντες της τζαζ, Art Tatum", o Tatum ήταν "ευλογημένος με δάχτυλα που κινούσαν σχεδόν το ίδιο γρηγορότερα όσο και η ατέρμονη ροή των ιδεών του". Το ρεπερτόριό του αποτελούνταν από λίγες δικές του συνθέσεις, δημοφιλή τραγούδια, jazz standard και συναυλιακά κομμάτια κλασικής μουσικής, από συνθέτες όπως ο Antonin Dvorak και Jules Massenet, Πέρα από τη συμμετοχή του σε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές τρίο κατά τη δεκαετία του 1940, οι πολυάριθμες σόλο επιδόσεις του προκαλούν ακόμη δέος στους ακροατές και αποτελούν κομμάτι της πιο όμορφης μουσικής της Αμερικής του 20ού αιώνα.

(2020) Ο παπαγάλος πέταξε, Κέδρος

(2011) Benny Goodman, 4π Ειδικές Εκδόσεις Α.Ε.

(2011) Stan Getz, 4π Ειδικές Εκδόσεις Α.Ε.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας