*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Καινά και Παλαιά στην αποκάλυψη του Θεού

Μελέτες για τις σχέσεις πνεύματος και παράδοσης στη Βίβλο


Συγγραφή: ·Βενέδικτος Εγγλεζάκης
Μετάφραση: ·Κώστας Καλοτάρης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2011 από "Ακρίτας"
Σελ.:200 (25χ18), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-328-424-6


Θέμα: "Βίβλος - Κριτική, ερμηνεία κλπ" "Θεολογία "

Στο βιβλίο αυτό ο π. Παύλος Εγγλεζάκης αντιμετωπίζει ικανά μία φιλελεύθερη μερίδα της Προτεσταντικής Θεολογίας, που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει θεολογική ενότητα και συνέχεια μέσα από την ποικιλία των φιλολογικών ειδών που χαρακτηρίζουν την ιστορία της θρησκείας της Παλαιάς Διαθήκης (ιστορικά -προφητικά-διδακτικά κείμενα κ.τ.λ), ούτε ως προς το σύνολο, ούτε ως προς τα επιμέρους είδη.
Επίσης ως προς τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, όχι μόνο ως προς τα είδη αλλά και ως προς την επιμέρους συγγραφή, αυτή η ίδια φιλελεύθερη ομάδα Προτεσταντών, δεν βρίσκει πως υπάρχει αντιστοιχία ορισμένων διδασκαλιών των βιβλίων της προς τις αντιστοιχίες που ανέπτυξε αργότερα η Εκκλησιαστική Παράδοση.
Η παρούσα εργασία του π. Παύλου έχει απολογητικό χαρακτήρα και αντικρούει τις απόπειρες αυτές εντός του βιβλικού επιστημονικού χώρου προς την κατεύθυνση της διάσπασης της συνέχειας της ενότητας του βιβλικού μηνύματος προς την εκκλησιαστική παράδοση.

(1998) Περί των Χριστού εντολών, Ακαδημία Αθηνών

(1996) Είκοσι μελέται διά την Εκκλησίαν Κύπρου, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας