*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα ερωτικά επιγράμματα

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Αγαθίας ο Σχολαστικός · Αλκαίος ο Μεσσήνιος · Αντίπατρος ο Θεσσαλονικεύς · Αντίφιλος ο Βυζάντιος · Αρχίας ο Αντιοχεύς · Ασκληπιάδης ο Σάμιος · Αντιμέδων · Βάσσος · Γαιτουλικός · Διόδωρος ο Σαρδιανός · Διοσκορίδης ·Διότιμος ο Μιλήσιος · Ειρηναίος Ρεφερενδάριος · Ήδυλος · Ιουλιανός ο Αιγύπτιος · Καλλίμαχος ο Κυρηναίος · Κιλλάκτωρ · Κλαυδιανός · Κριναγόρας ο Μυτιληναίος · Λεόντιος ο Σχολαστικός · Λεωνίδας ο Ταραντίνος · Λουκίλλιος · Μακεδόνιος ο Θεσσαλονικεύς · Μελέαργος ο Γαδαρεύς · Νίκαρχος · Πλάτων · Πολέμων · Ποσείδιππος · Ρουφίνος · Σιμωνίδης ο Κείος · Φλάκκος · Φιλόδημος
Μετάφραση: · Κώστας Τοπούζης
Επιμέλεια: · Κώστας Τοπούζης
Έκδοση: 2011 από "Επικαιρότητα"
Σελ.:187 (17χ11), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Ελληνική ποίηση, Αρχαία - Συλλογές " "Επιγράμματα, Ελληνικά "

[set 13 τόμων]

Το επίγραμμα ξεκίνησε από λίγες λέξεις που χάραζαν οι αρχαίοι Έλληνες πάνω στα ηρώα, στους τάφους των δικών τους και στα βάθρα των αγαλμάτων τους. Οι λέξεις δήλωναν κυρίως σε ποιον γίνεται η αφιέρωση, ποιος ήταν ο πατέρας και η πατρίδα του και για ποια πράξη γίνεται η αφιέρωση αυτή και η επιβράβευση. Αργότερα, και σιγά-σιγά, το επίγραμμα παύει να γράφεται μόνο σε μεγάλες πλάκες ή σε στήλες και σε βάθρα, διευρύνει τα θέματα του, αποκτά αυτοτέλεια και γίνεται πια "έκφραση".

Για περισσότερα από 1.000 χρόνια, το επίγραμμα επικρατεί σαν το ολιγόστιχο ποίημα που αναφέρεται σε ποικίλα μικρά θέματα, κάνει επισημάνσεις ουσίας και νοήματος, με επιμελημένη έκφραση, που υπονοεί περισσότερα απ' όσα η συνοπτικότητα του επιτρέπει. Εκφράζει, διδάσκει, διασκεδάζει, προκαλεί αναμετρήσεις.

Η "Παλατινή Ανθολογία" συντίθεται από ποιήματα της ελληνικής κλασικής περιόδου, της αλεξανδρινής, της ρωμαϊκής και χριστιανικής (από το 600 π.Χ. μέχρι το 900 μ.Χ.) και όλα είναι στην ελληνική γλώσσα, γραμμένα από Έλληνες ή και ελληνομαθείς της αλεξανδρινής εξάπλωσης, της ρωμαϊκής και της βυζαντινής διαδοχής. Τα θέματα των επιγραμμάτων καλύπτουν όλους τους κύκλους του ανθρώπινου βίου: τον έρωτα, το θάνατο, την ανδραγαθία, τη σάτιρα, το παιχνίδι, τη μεταφυσική διάσταση. Πρωταγωνιστούν ποιητές και συγγραφείς, ηγέτες και πλούσιοι, ναυαγοί και αγρότες, φτωχοί και ασήμαντοι, γυναίκες και παιδιά, νέοι κ.α. Η ομορφιά, η λιτότητα και η τελειότητα πολλών επιγραμμάτων λάμπει μέσα στις σελίδες του έργου, που κυκλοφορεί σε 13 τόμους, σε γλαφυρή μετάφραση του κλασικού φιλολόγου Κώστα Τοπούζη.

(2016) Περί παρρησίας, Θύραθεν

(2011) Παιδική μούσα Στράτωνα, Επικαιρότητα

(2011) Προτρεπτικά επιγράμματα, Επικαιρότητα

(2009) Συμποτικά επιγράμματα, Άγρα

(2004) Τα επιγράμματα, Θύραθεν

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας