*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι αξίες του Μαχάτμα Γκάντι μέσα από τα κείμενά του


Συγγραφή: ·Mohandas Karamchand Gandhi
Μετάφραση: · Δημήτριος Θ. Βασιλειάδης
Ανθολογία: · Δημήτριος Θ. Βασιλειάδης
Έκδοση: Οκτώβριος 2011 από "Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης"
Σελ.:404 (22χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-87774-4-5


Θέμα: "Φιλοσοφία, Ανατολική" "Πολιτική και θρησκεία" "Πολιτική - Ινδία"

"Θα πρέπει να γίνεις εκείνη η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο".

Ο Μαχάτμα Γκάντι υπήρξε ένας μεγάλος οραματιστής και πρωτοπόρος αγωνιστής για την ανεξαρτησία της Ινδίας. Η συνεπής καθοδήγησή του σ’ έναν αγώνα που βασίσθηκε στις αρχές της ειρηνικής αντίστασης και της μη συνεργασίας με τους κατακτητές καθώς και η εμμονή του στα ιδανικά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της διαπολιτισμικής ενότητας και της ανεξιθρησκίας τον έχουν καθιερώσει ως τον Πατέρα της σύγχρονης Ινδικής Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, έχει καταξιωθεί και στην παγκόσμια συνείδηση ως μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα, για τον συνεχή και αδιάλειπτο αγώνα του στο να προσεγγίσει, να ενστερνισθεί και τελικά να ενσαρκώσει ο ίδιος εκείνες τις οικουμενικές και διαχρονικές αξίες, της Αλήθειας, της μη- βίας, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας, που δίνουν νόημα και μεγαλείο στην κατά τα άλλα εφήμερη και παροδική υπόσταση του ανθρώπινου βίου.

Η παρούσα έκδοση αποτελεί μία ανθολογία αντιπροσωπευτικών κειμένων του που μεταφράζονται για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα. Η επιλογή των κειμένων έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδειχθούν πρωτίστως οι φιλοσοφικές και ηθικές του αξίες ενώ σε ξεχωριστά κεφάλαια παρουσιάζονται και τα πιστεύω του σχετικά με τη δημοκρατία, την εκπαίδευση, την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις και τη διαπολιτισμική κατανόηση που αποτελούν πρωταρχικά ζητήματα και στην εποχή μας.

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει:
Εισαγωγή - Κείμενα - Χρονολογία - Γλωσσάριο - Βιβλιογραφία

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας