*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μελέτες νεοελληνικής δραματολογίας

Από τον Χορτάτση έως τον Καμπανέλλη


Συγγραφή: · Αθανάσιος Γ. Μπλέσιος
Υπεύθυνος Σειράς: · Γιώργος Π. Πεφάνης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2011 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:473 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-2600-8


Θέμα: "Νεοελληνικά θεατρικά έργα - Ερμηνεία και κριτική" "Θέατρο - Ιστορία - Ελλάς"

Το νεοελληνικό θέατρο έχει ένα ευρύ και πλούσιο πεδίο, με σωζόμενα θεατρικά έργα από την εποχή της ύστερης Αναγέννησης και του μανιερισμού. Αρκετά από αυτά αποτελούν αξιοσημείωτους σταθμούς στην εξελικτική πορεία του νεοελληνικού θεάτρου. Ορισμένα σημαντικά θεατρικά έργα (ποιμενικό δράμα, κωμωδίες, δράματα), από την εποχή εκείνη μέχρι σχεδόν τα τέλη του 20ού αιώνα, εξετάζονται στο παρόν βιβλίο, τα οποία συχνά εκφράζουν πρωτότυπο πνεύμα, γόνιμη σύζευξη πολιτισμικών στοιχείων, πηγαίο και ανόθευτο κωμικό στοιχείο, σατιρική στόχευση, και από τον 19ο αιώνα μια ισχυρή ηθικοδιδακτική διάθεση. Συγχρόνως, από τον ίδιο αιώνα, αξιοποιούν ένα ευρύ πεδίο συμβολισμών, οι οποίοι συχνά υποδηλώνουν έναν αναμορφωτικό κοινωνικό στόχο, τουλάχιστον σύμφωνα με την πρόθεση των θεατρικών συγγραφέων. Από τον 20ό αιώνα, αρκετά θεατρικά έργα, ανάμεσα στα οποία τα εξεταζόμενα, προβάλλουν πλήθος από νεωτεριστικά στοιχεία, τόσο στο επίπεδο της δραματουργίας όσο και σ' αυτό της ιδεολογίας, καθώς και της κριτικής ανάλυσης της πραγματικότητας.

Στόχος του παρόντος βιβλίου είναι η ανάδειξη όλων αυτών των στοιχείων, καθώς και ενός προβληματισμού για σημαντικά ζητήματα, που σχετίζονται με την αξιολόγηση των έργων αυτών και με την προβολή της βαθύτερης σημασίας τους, σε συνδυασμό με την ένταξη τους στην ελληνική θεατρική ιστορία και στο ελληνικό ή και στο ευρύτερα ευρωπαϊκό ιστορικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας