*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ευθύνη των εποπτικών αρχών στο χρηματοπιστωπικό τομέα

Η αστική ευθύνη του επόπτη προς αποζημίωση λόγω πλημμελούς εποπτείας


Συγγραφή: ·Νικόλαος Π. Φλώρος
Υπεύθυνος Σειράς: ·Ευάγγελος Ε. Περάκης
Έκδοση: Μάρτιος 2012 από "Νομική Βιβλιοθήκη"
Σελ.:544 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-272-941-4


Θέμα: "Εμπορικό δίκαιο"

Η μονογραφία "Η ευθύνη των εποπτικών αρχών στο χρηματοπιστωτικό τομέα: Η αστική ευθύνη του επόπτη προς αποζημίωση λόγω πλημμελούς εποπτείας", συνιστά μια επίκαιρη και στιβαρή συνεισφορά σε ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο ζήτημα του χρηματοπιστωτικού δικαίου. Η μονογραφία, μετά από το εισαγωγικό κεφάλαιο για την σταδιακή διαμόρφωση ενός οργανωμένου εποπτικού πλαισίου στον χρηματοπιστωτικό τομέα, διαρθρώνεται σε τέσσερα μείζονα μέρη: i) στο πρώτο μέρος εξετάζεται η μεταβολή του ρόλου των σύγχρονων εποπτικών αρχών του χρηματοπιστωτικού τομέα, όπου μεταξύ άλλων τίθεται και το ζήτημα της οριοθέτησης των στόχων του επόπτη και η ανάγκη θέσης προτεραιοτήτων, ii) το δεύτερο μέρος αφορά στην εποπτική ευθύνη ως μέρος της εποπτικής λογοδοσίας, με έμφαση στο εννοιολογικό περιεχόμενο και τη νομικοπολιτική θεμελίωση, iii) το τρίτο μέρος πραγματεύεται τις προϋποθέσεις και τα προβλήματα της ελληνικής ρύθμισης της ευθύνης του επόπτη προς αποζημίωση, ειδικότερα δε σε σχέση με τα άρθρα 105-105 του ΕισΝΑΚ, και iv) στο τέταρτο και τελευταίο μέρος επιχειρείται η κατάστρωση των τελικών προτάσεων συστηματοποίησης του ελληνικού δικαίου, αφού πρώτα έχουν παρουσιαστεί οι αντίστοιχες απόπειρες περιορισμού της έκτασης της ευθύνης του επόπτη προς αποζημίωση σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Η μονογραφία εμπλουτίζεται από πίνακες βιβλιογραφίας, νομολογίας, νομοθεσίας, καθώς και θεματικό ευρετήριο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας