*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η editio princeps (1577) των ελληνικών πρακτικών της Συνόδου Φερράρας-Φλωρεντίας

Περιγραφή - Διάδοση - Επιβίωση


Συγγραφή: · Ευαγγελία Ν. Αμοιρίδου
Έκδοση: Φεβρουάριος 2012 από "Μέθεξις"
Σελ.:142 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6796-27-2


"... Γυρίζω και ξαναγυρίζω ολοτρύγιρα από τα παλιά βιβλία, με τη σχέση που περιγράφουν οι στίχοι που σιγοσφύριζε ο παππούς μου, ο μπαρμπα-Αναγνώστης Δουγαλής "...τοίχος παλιός δε γίνεται, καινούριος δε χαλνιέται, καινούρια αγάπη γίνεται, παλιά δε λησμονιέται". Εκείνο που πιο πολύ με συγκινεί στα παλιά βιβλία, είναι που το καθένα τους κουβαλάει στις σελίδες του στα φανερά μεν την όποια ιστορία τυπώθηκε σε αυτό, και σιωπηλά τη δική του ιστορία, το δικό του παραμύθι.
Η ιστορία ενός τέτοιου βιβλίου ξεδιπλώνεται στις σελίδες που ακολουθούν. Μου το πρωτοέδειξε κατά σύμπτωση πριν μερικά χρόνια ο ιδιοκτήτης του, τον οποίο ευχαριστώ εκ βάθους καρδιάς για τη δυνατότητα που μου πρόσφερε να το μελετήσω..."

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας