
*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 12,45 €
Νορβηγικό δάσος
Μυθιστόρημα
"Norwegian Wood" (Πρωτότυπος τίτλος στα ιαπωνικά)
Συγγραφή: · Haruki Murakami
Μετάφραση: · Αργυρώ Μαντόγλου
Έκδοση: Απρίλιος 2012 από "Ψυχογιός"
Σελ.:453 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-496-653-7
Θέμα: "Ιαπωνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα "
I once had a girl, or should I say, she once had me...
She showed me her room, isn't it good, Norwegian wood?
Ο Τόρου Βατανάμπε δε χρειάζεται τη μυρωδιά καμιάς μαντλέν, αρκούν οι στίχοι και η μουσική των Μπιτλς για να ελευθερωθεί η μνήμη, ανεξέλεγκτη, και να ανασύρει κομμάτια του εαυτού της από το μακρινό παρελθόν. Οδηγημένος από τη μελωδία, ο Τόρου θυμάται τη Ναόκο, την πρώτη μεγάλη του αγάπη - και κορίτσι του καλύτερου φίλου του. Η Ναόκο αγαπούσε αυτό το τραγούδι και ποιος μπορεί να πει αν είναι η γυναίκα ή η μουσική -ή και οι δύο- που γεννούν στον Τόρου τις εικόνες της φοιτητικής του ζωής, είκοσι χρόνια πριν, στο Τόκιο, την έντονη εποχή των παθών, του ερωτισμού και του σεξ, αλλά και την εποχή της ματαίωσης, των άτυχων επιθυμιών, της απώλειας.
Είναι η εποχή που εισβάλλει στη ζωή του σαρωτικά η Μιντόρι, η γυναίκα-γρίφος και δίλημμα, η γυναίκα-ορόσημο που έμαθε στον νεαρό Τόρου Βατανάμπε τι σημαίνει να επιλέγεις ανάμεσα στο μέλλον και στο παρελθόν.
Βαθύτατα υπαρξιακός και παράδοξα ρεαλιστής, ο μεγάλος Χαρούκι Μουρακάμι σε αυτό το πιο ανθρώπινο από τα μυθιστορήματά του στήνει μια περίλυπη, νοσταλγική γιορτή για τη χαμένη νιότη και τον έρωτα που γλιστρά συνέχεια, μα δίχως να μας στερεί ποτέ τη γλυκύτητα της προσδοκίας του.
(2022) Το κουρδιστό πουλί, Ψυχογιός
(2022) Περί μουσικής και μόνο, Ψυχογιός
(2022) Σκοτώνοντας τον Κομεντατόρε, Ψυχογιός
(2022) Σκοτώνοντας τον Κομεντατόρε, Ψυχογιός
(2015) Ο Κάφκα στην ακτή, Ψυχογιός
(2015) Ο Κάφκα στην ακτή, Ψυχογιός
(2014) Ο Άχρωμος Τσουκούρου Ταζάκι , Ψυχογιός
(2013) Τις μικρές ώρες, Ψυχογιός
(2013) 1Q84: Βιβλίο 3, Ψυχογιός
(2012) 1Q84: Βιβλίο 1, Ψυχογιός
(2012) 1Q84: Βιβλίο 2, Ψυχογιός
(2011) Για τι πράγμα μιλάω όταν μιλάω για το τρέξιμο, Ωκεανίδα
(2010) Νότια των συνόρων, δυτικά του ήλιου, Ωκεανίδα
(2009) Μετά το σεισμό, Ωκεανίδα
(2008) Σπούτνικ αγαπημένη, Ωκεανίδα
(2007) Ο ελέφαντας εξαφανίζεται, Κοάν
(2005) Το κουρδιστό πουλί, Ωκεανίδα
(1996) Σκληρή χώρα των θαυμάτων και το τέλος του κόσμου, Εκδόσεις Καστανιώτη
(1993) Το κυνήγι του αγριοπρόβατου, Εκδόσεις Καστανιώτη