*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Φεγγάρια στο χώμα


Συγγραφή: · Ξένη Μητσοβασίλη
Έκδοση: Δεκέμβριος 2005 από "Βιβλιοτεχνία"
Σελ.:120 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7333-22-5


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Αφήγημα"

- Το Νικολιό σκέφτομαι, μπάρμπα Γιάννη, τον «πόνεσα το Νικολιό, θα... Δεν πρόλαβε να του ζητήσει χάρη, ο μπάρμπα Γιάννης, ήταν μεγαλόψυχος, κι όπου δυστυχία βοηθούσε δίχως να το ζητήσουν.

Το Νικολιό θα τον φροντίζω εγώ, και συ θα τον ακούς και θα τον βλέπεις κοιτάζοντας το φεγγάρι.

Ακούγοντας για το φεγγάρι η Ρηνιώ λαχτάρισε, σα να τη δάγκωσε φίδι και σαν τρελή, σαν πουλί, διάβαινε το δρόμο κατά το Νικολιό, ο μπάρμπα Γιάννης ξοπίσω της να τρέχει λαχανιάζοντας σα σκύλος, ώσπου έφτασε στη στάνη και σαν είδε αυτά που είδε, κάηκαν τα σωθικά του, αγρίεψε και δεν άφησε Άγιο για Άγιο κρεμασμένο.

Ο Νικολιός ψυχοραγούσε στην αγκαλιά της Ρηνιώς. Η Ρηνιώ έσκουζε σα μάνα, παρακαλούσε τον μπάρμπα Γιάννη να τον σώσει, το Θεό, κι ο Νικολιός με τη ψυχή στο στόμα φώναζε, τα φεγγάρια σώστε, το φεγγάρια, η γη σκοτείνιασε Ρηνιώμ' σε χάνω, κι ύστερα... Κι ύστερα τίποτα.

Όλη τη νύχτα η Ρηνιώ κράταγε στην αγκαλιά της τον άψυχο Νικολιό μεσ' τη στάνη, τον έκλαψαν με μαύρο δάκρυ, ως και τα ζωντανά της στάνης ρέκαζαν και πόναγαν σα νά 'ταν παιδί τους.

Την άλλη μέρα, κατά το γιόμα, άνοιξαν ξανά τον τάφο του Γιώργη, του πατέρα του κι έθαψαν το Νικολιό μ' ούλα τα βάσανα του.

- Ένα φεγγάρι στο χώμα έλεγε κι έκλαιγε η Ρηνιώ.

- Γλύτωσε Ρηνιώμ', έλεγε η θεία Κώσταινα, γλύτωσε απ' τα βάσανα.

(2023) Κουρνιαχτός αλάγιαστος, Λεξίτυπον

(2013) Θ' ανταμωθούμε, Λεξίτυπον

(2010) Τριγμός ψυχής, Ιδιωτική Έκδοση

(2008) Τιμωρία δίχως έγκλημα, Βιβλιοτεχνία

(2006) Μαύρα πουλιά, Βιβλιοτεχνία

(2005) Το κόκκινο στάχυ, Βιβλιοτεχνία

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας