*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ποινικό δικονομικό δίκαιο


Συγγραφή: ·Θεοχάρης Ι. Δαλακούρας
Έκδοση: 2011 από "Σάκκουλας Π. Ν."
Σελ.:396 1, ISBN: 960-420-481-5


Θέμα: "Ποινική δικονομία"

Η ανάγκη επιστημονικής ενασχόλησης με τα αξιακά θεμέλια του ποινικού δικονομικού φαινομένου και με τα όρια μετάλλαξης των κομβικών θεσμών του ενισχύεται σήμερα τόσο λόγω της αυξανόμενης ενσωμάτωσης δικαίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και λόγω των αλλεπάλληλων νομοθετικών επεμβάσεων. Η μετάδοση εξειδικευμένης δικονομικής γνώσης, η παροχή γνωσιακών ερεθισμάτων και θέσεων για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ Θεωρίας και Νομολογίας και η διατύπωση ερευνητικών προτάσεων σε αξονικές δικονομικές θεματικές αποτελούν τις κύριες στοχεύσεις του παρόντος συγγράμματος. Προς υλοποίησή τους παρατίθενται σε κάθε αντίστοιχη θεματική η ανάλυση των καθ’ έκαστον ρυθμίσεων, το σχετικό βιβλιογραφικό υλικό, οι αναγκαίες πληροφορίες συγκριτικού περιεχομένου, η ειδικότερη κατηγοριοποιημένη ελληνική και διεθνής νομολογία, καθώς και τα συσχετιζόμενα με τη θεματική ζητήματα θεωρητικής και πρακτικής εμβάθυνσης που προωθούν την καλλιέργεια του γνωστικού αντικειμένου.

Στην ύλη του πρώτου αυτού τόμου ανήκουν, μεταξύ άλλων, η ανάλυση της έννοιας, των πνευματικών βάσεων και των χαρακτηριστικών του ποινικού δικονομικού δικαίου, η ανάπτυξη της νομικής θέσης και λειτουργίας των υπό στενή και υπό ευρεία εννοία δικαστικών προσώπων, η κατοχύρωση της αμεροληψίας τους στο πλαίσιο της ζώσας νομικής πραγματικότητας, η ανάλυση ειδικών ζητημάτων σε σχέση με τη συγκρότηση των ποινικών δικαστηρίων, αλλά και η ανάπτυξη των θεματικών της καθ’ ύλη, κατά τόπο, κατά συνάφεια, κατά συμμετοχή και κατά παραπομπή αρμοδιότητας.

(2011) Δικονομικές διατάξεις ειδικών ποινικών νόμων και ειδικοί δικονομικοί νόμοι, Νομική Βιβλιοθήκη

(2011) Κώδικας ποινικής δικονομίας, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

(2011) Αποδεικτικές απαγορεύσεις στην ποινική δίκη, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

(2011) Ποινικές δικονομικές διατάξεις διεθνών κειμένων, Νομική Βιβλιοθήκη

(2010) Το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στην ποινική δίκη, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

(2009) Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2007) Επανάληψη της διαδικασίας, Σάκκουλας Π. Ν.

(2007) Δικονομικές διατάξεις Διεθνών Κειμένων, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2006) Δικονομικές διατάξεις ειδικών ποινικών νόμων, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2004) Ποινική δικονομία, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2004) Τόμος προς τιμήν Παναγιώτου Α. Καρδάγου, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2003) Ποινική δικονομία. Βασικές έννοιες και θεσμοί της ποινικής δίκης, Σάκκουλας Αντ. Ν.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας