*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιστορία και σύγχρονος βίος των σλαβικών και λοιπών ορθοδόξων εκκλησιών


Συγγραφή: ·Μιχαήλ Τρίτος
Έκδοση: Απρίλιος 2012 από "Πουρναράς Π. Σ."
Σελ.:350 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-242-497-4


Θέμα: "Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία " "Εκκλησιαστική ιστορία"

Μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού ήταν φυσικό να αυξηθεί το ενδιαφέρον του κόσμου γύρω από τα θέματα της Ορθοδοξίας στη Βόρεια και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτό το διαπιστώσαμε τόσο κατά τις διαλέξεις, τις οποίες πραγματοποιήσαμε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος όσο και στο έκδηλο ενδιαφέρον των φοιτητών μας, των οποίων ένας μεγάλος αριθμός δήλωσε το επιλεγόμενο μάθημα του χειμερινού εξαμήνου "Η Ορθόδοξη Εκκλησία στα Βαλκάνια σήμερα".

Στην παρούσα εργασία, απότοκη των παραδόσεών μας, δίδεται μια σφαιρική εικόνα της καταστάσεως στην οποία βρίσκονται σήμερα οι Ορθόδοξες Εκκλησίες της Βορείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Διαιρείται σε δύο μέρη. Στο πρώτο εξετάζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εκεί Ορθόδοξες Εκκλησίες και τα οποία είναι: η ρωμαιοκαθολική προπαγάνδα, ο Ισλαμικός επεκτατισμός, ο εθνικισμός, η δράση ξένων προπαγανδών, η στάση των κυβερνήσεων έναντί τους, κ.ά. Στο δεύτερο μέρος γίνεται αναφορά στη σημερινή κατάσταση των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Αλβανίας, της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, της Φινλανδίας, της Ρωσίας και Εσθονίας.

Συμπερασματικά, τονίζεται η ανάγκη συσφίξεως ουσιαστικών σχέσεων μεταξύ των ορθοδόξων λαών της Βορείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με κύριο στόχο την προστασία της κοινής θρησκευτικής και πνευματικής κληρονομιάς.

(πρόλογος του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας