*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας

Τα ''ξύλινα τείχη'' σώζουν την Ελλάδα

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: ·Κωνσταντίνος Θ. Παπαδημητρίου ·Γεώργιος Χ. Κουφογιώργος ·Κυριάκος Γρηγορόπουλος · Δέσποινα Βαρσαμή
Έκδοση: Δεκέμβριος 2006 από "Περισκόπιο"
Σελ.:82 (28χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8345-88-Χ


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία" "Ιστορία, Στρατιωτική"

Μετά τους οπλίτες του Μαραθώνα και των Θερμοπυλών, ήταν η σειρά των Ελλήνων κωπηλατών να αγωνιστούν στη Σαλαμίνα εναντίον του περσικού δεσποτισμού. Χάρη στην εμπνευσμένη ηγεσία του Θεμιστοκλή, 75.000 σκληροτράχηλοι πολεμιστές συνέτριψαν, σε μια επική ναυμαχία, τους Ασιάτες εισβολείς και επέτρεψαν στην Ελλάδα να αναπτύξει τον ανθρωποκεντρικό πολιτισμό της.

Στο συναρπαστικό αυτό βιβλίο της σειράς "Μεγάλες Μάχες" θα εμβαθύνετε στις σκέψεις και τη στρατηγική των αντιπάλων, θα εκτιμήσετε τον καθοριστικό ρόλο της τριήρους στη ναυμαχία και θα παρακολουθήσετε βήμα προς βήμα το ιστορικό της επικής αυτής σύγκρουσης. Θα γνωρίσετε την περσική άποψη για τα γεγονότα και θα προβληματιστείτε από τη διαμάχη ιστορικών και αρχαιολόγων όσον αφορά τον εντοπισμό του τύμβου των Σαλαμινομάχων.

Τα κείμενα έχει επιμεληθεί ένα επιτελείο ειδικευμένων συνεργατών στην ιστορία των Μηδικών Πολέμων. Το βιβλίο περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πρωτότυπους χάρτες, έγχρωμα σχέδια πλοίων και θαυμάσιες απεικονίσεις στολών.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας