*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αρχαίοι Έλληνες οπλίτες

Οι γιοι του πολέμου


Συγγραφή: ·Κυριάκος Γρηγορόπουλος
Έκδοση: 2008 από "Περισκόπιο"
Σελ.:122 (28χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6740-30-7


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία" "Ιστορία, Στρατιωτική"

Οι ένοπλες συγκρούσεις, μεταξύ των πόλεων-κρατών, στην αρχαία Ελλάδα αποτελούσαν ένα σύνηθες φαινόμενο. Πρωταγωνιστές των συγκρούσεων αυτών αναδείχθηκαν οι οπλίτες, δηλαδή οι πεζοί πολεμιστές οπλισμένοι με δόρυ και ασπίδα, οι οποίοι μάχονταν σώμα με σώμα σε πυκνή παράταξη.

Παρότι οι οπλίτες δεν αποτελούσαν τη μοναδική κατηγορία πολεμιστών στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, ούτε απαραίτητα την πλέον αποτελεσματική, κυριάρχησαν στα πεδία των μαχών της Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης Μεσογείου για αρκετούς αιώνες.

Που οφειλόταν αυτή τους η πρωτοκαθεδρία; Γιατί το μαχητικό ήθος και η τακτική τους επικράτησαν; Από ποια στάδια εξέλιξης πέρασαν οι μαχητικές τους πρακτικές; Είναι οι οπλίτες πρόδρομοι του "Δυτικού τρόπου πολέμου";

Στο βιβλίο αυτό ο αρχαιολόγος-συγγραφέας Κυριάκος Γρηγορόπουλος όχι μόνο απαντά στα παραπάνω ερωτήματα αλλά θέτει την αρχετυπική μορφή του οπλίτη στα πραγματικά της πλαίσια, μακριά από ανούσιες εξιδανικεύσεις και σκόπιμες ή μη παρανοήσεις.

Τα αποκαλυπτικά κείμενα εμπλουτίζονται από εξαιρετικές καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις οπλιτών.

(2010) Ο πόλεμος στην αρχαιότητα, Περισκόπιο

(2009) Χαιρώνεια 338 π.Χ., Περισκόπιο

(2009) Αρχαίοι Έλληνες ιππείς, Περισκόπιο

(2006) Η ναυμαχία της Σαλαμίνας, Περισκόπιο

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας