*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ήταν ο κομμουνισμός, ηλίθιε!

Γιατί κατέρρευσε η ΕΣΣΔ;


Συγγραφή: ·Αντώνης Κρούστης
Έκδοση: Ιούνιος 2012 από "Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων"
Σελ.:264 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-316-536-0


Θέμα: "Κομμουνισμός" "Πολιτική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Το βιβλίο το οποίο κρατάτε στα χέρια σας αυτή την στιγμή έχει διπλό στόχο: Πρώτον είναι μια απάντηση στην εργασία του δημοσιογράφου του "Ριζοσπάστη" του κ. Νίκου Μπογιόπουλου με τον τίτλο "Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε" και δεύτερον είναι συνοπτική, συνολική παρουσίαση της ουτοπίας του υπαρκτού σοσιαλισμού, με την ασφάλεια των δεδομένων που παρέχονται σήμερα στον σύγχρονο ιστορικό.
Ο τίτλος του βιβλίου -όπως και στο αντίστοιχο έργο του κ. Μπογιόπουλου- είναι παρμένος από την αλήστου μνήμης απάντηση του Μπίλ Κλίντον προς τον Τζώρτζ Μπούς "It's the Economy, stupid" φράση που τελικά έγινε προεκλογικό σύνθημα. Από τότε αυτή η έκφραση έχει επικρατήσει να σημαίνει ότι η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή από αυτήν που καταλαβαίνουν αυτοί που τελικά δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Ο κ. Μπογιόπουλος θεώρησε αυτή η έκφραση -προσαρμοσμένη στο ρόλο του καπιταλισμού- ταιριάζει για να περιγράψει την ουσία και τις αιτίες στην περίπτωση της Ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας κρίσης που βιώνουμε όλοι.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Είναι ο καπιταλισμός ο πραγματικός υπαίτιος της κρίσης, είναι η ουσία του κεφαλαιοκρατικού συστήματος η βασική αιτία της κατάρρευσης που βιώνουμε; [...]

(από τον πρόλογο της έκδοσης)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας