*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Άγιος Επιφάνιος Κωνσταντίας, πατήρ και διδάσκαλος της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας

Πρακτικά συνεδρίου: Παραλίμνι, 8-11 Μαΐου 2008


Συγγραφή: ·Αρχιμανδρίτης Μωυσής Alkahzzi ·Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος ·Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου Βασίλειος ·Stéphane Bigham ·Ανδρέας Π. Βίττης ·Θεόδωρος Ξ. Γιάγκου · Αθανάσιος Β. Γλάρος · Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος ·Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας · Κώστας Ν. Κωνσταντινίδης ·Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Μακάριος Τηλλυρίδης ·Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος ·Νίκος Ι. Νικολαΐδης · Χρήστος Κ. Οικονόμου · Αθανάσιος Παπαγεωργίου ·Mesrop Parsamyan · Συμεών Α. Πασχαλίδης ·Κωνσταντίνος Γ. Πιτσάκης · Maya Rapava ·Brigitta Schrade ·Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Shlonov · Βλάσιος Ι. Φειδάς · Γεώργιος Ν. Φίλιας ·Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Φιλιώτης - Βλαχάβας · Ιωάννης Μ. Φουντούλης · Σταύρος Σ. Φωτίου · Χριστόδουλος Α. Χατζηχριστοδούλου · Ελένη Χριστινάκη ·Επίσκοπος Καρπασίας Χριστόφορος · Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σαββάτος · Γεώργιος Κάκκουρας (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: ·Θεόδωρος Ξ. Γιάγκου · Χρυσόστομος Νάσσης
Έκδοση: Ιούλιος 2012 από "Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας - Αμμοχώστου. Πολιτιστική Ακαδημία "Άγιος Επιφάνιος""
Σελ.:628 (25χ18), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 9963-9381-1-6


Θέμα: "Άγιοι" "Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία, Κυπριακή"

[...] Ποιό είναι το περιεχόμενό του; Το πρώτο διεθνές επιστημονικό συνέδριο που συγκλήθηκε από τις 8 μέχρι 11 Μαΐου του 2008 ήταν αφιερωμένο στον άγιο Επιφάνιο, προς εκπλήρωση ενός οφειλόμενου χρέους προς τον μεγάλο πατέρα, που ήρθε με καθυστέρηση 5 ετών, μετά τη συμπλήρωση 1600 ετών από την κοίμησή του (403-2003).

Ο τόμος διαρθρώνεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο, με τίτλο "Χρονικό του συνεδρίου", δημοσιεύονται το πρόγραμμα, οι χαιρετισμοί, η εναρκτήρια ομιλία, τα ονόματα των επιτροπών οργανώσεώς του και φωτογραφικό υλικό, ενώ στο δεύτερο και κύριο μέρος οι εισηγήσεις που ακούστηκαν κατά το συνέδριο, εκδιδόμενες κατά την αλφαβητική σειρά του ονόματος των εισηγητών. Στις τριάντα εισηγήσεις συγκαταλέγονται και δύο συναφή κείμενα από μη εισηγητές. Ένα από τον μακαριστό σπουδαίο λειτουργιολόγο της Ορθοδοξίας Ιωάννη Φουντούλη με θέμα: "Η ευχή της αναφοράς του αγίου Επιφανίου Κύπρου", που πρωτοδημοσιεύθηκε το 1967 και διατηρεί ακόμα την επιστημονική του αξία, γι' αυτό αναδημοσιεύεται στον τόμο και ως έκφραση βαθειάς ευγνωμοσύνης προς τον αείμνηστο καθηγητή. Το άλλο από την ερευνήτρια στο Εθνικό Κέντρο Χειρογράφων Γεωργίας Μάγια Ραπάβα με θέμα: "Αρχαία γεωργιανή μετάφραση (11ος αι.) της Ανακεφαλαιώσεως του Επιφανίου Κύπρου και η σχέση της με το Περί αιρέσεων του Ιωάννου Δαμασκηνού". Στο τέλος του τόμου ως παράρτημα καταχωρίζεται ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο συνοδευόμενο με ψηφιακό δίσκο, προϊόν συστηματικής εργασίας από τον Γεώργιο Κάκκουρα δρ. Θεολογίας, αναφερόμενο στην τιμή του αγίου Επιφανίου στην Κύπρο παλαιότερα και σήμερα. Ο φίλος και συνάδελφος Γεώργιος Κάκκουρας κατέγραψε τη βαθειά αγάπη του Κυπριακού λαού προ τον Άγιο, που εκφράζεται διαχρονικά με αυθόρμητο και αυθεντικό τρόπο. Το συγκεκριμένο οδοιπορικό επιβεβαιώνει ότι ο άγιος Επιφάνιος έχει κερδίσει την καρδιά του ευσεβούς Κυπρίου. [...]

(από την παρουσίαση του Τόμου των Πρακτικών Θεοδώρου Ξ. Γιάγκου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας